Compania aeriana Iberia a anuntat o crestere la 327,6 milioane euro (486 milioane dolari) a profitului net pentru anul 2007, dupa mai multe reduceri de costuri si anulari de zboruri care nu aduceau profit.
Estimarile a 20 de analisti vorbeau de un profit net de 267 milioane euro, fata de 116,1 milioane euro acum un an.

Iberia a raportat un profit operational (EBIT) de 283,5 milioane euro pentru 2007, fata de 122 milioane euro in 2006.

Strategia Iberia este sa se concentreze pe zboruri intre Europa si America Latina, unde detine 20,1% din piata, depasind compania Air France KLM.

Compania a transportat cu 18,8% mai multi pasageri in clasa Business Plus, iar in ultimul trimestru din 2007 au zburat cu 12,5% mai multi pasageri la clasa Business Plus fata de aceeasi perioada din 2006.
Costurile de kerosen ale Iberia au scazut cu 1,145 miliarde euro, ceea ce a mentinut costurile totale la 5,3 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri