Reprezentantii agentiilor de turism pregatesc pachete pentru atragerea turistilor in afara Bucuresti in perioada summitului NATO, altii insa nu s-au hazardat, din cauza zvonurilor legate de inchiderea aeroporturilor bucurestene si pentru ca nu s-au acordat inca zile libere pentru bugetari.
Agentiile de turism care au pregatit pachete speciale si-au prelungit oferta si vor profita si de weekend-ul 5-6 aprilie care urmeaza summitului.

"Am pregatit pachete cu ocazia summitului NATO in diverse orase din Europa si din tara. Persoanele care aleg sa plece in aceasta perioada nu ne precizeaza faptul ca pleaca din Bucuresti datorita Summitului. Din ultimele noutati, nu se stie daca persoanele care lucreaza in domeniul de stat mai beneficiaza de zile libere in aceasta perioada. Cu siguranta, daca vor fi declarate zile libere, publicul va alege ca destinatie principala locatii din Romania", a declarat Cristian Ghita, directorul de marketing al agentiei de turism Marshal Turism.

In oferta Marshal Turism sunt cuprinse si locatii ca Istanbul, Londra, Paris, Viena si Tunisia. Pentru orasul turcesc si cele trei capitale europene oferta contine cinci nopti de cazare, in perioada 1-6 aprilie, plus transport, iar pachetul pentru Tunisia cuprinde un circuit de opt zile plus transport. Cazarea se face la hoteluri de trei si patru stele, preturile fiind cuprinse intre 337 si 779 de euro de persoana.

Alte agentii au fost mai rezervate in ceea ce priveste lansarea de pachete speciale cu ocazia summitului din cauza anuntului facut de autoritati legat de suspendarea zborurilor din Bucuresti in perioada 2-4 aprilie, anunt care a fost infirmat pe 22 februarie de secretarul de stat pentru organizarea summitului, Victor Micula, care a precizat ca zborurile vor fi concentrate pe Otopeni, in timp ce Baneasa va fi folosit prioritar pentru parcarea aeronavelor.

"Happy Tour nu a pregatit oferte speciale in aceasta perioada, mai ales din cauza neclaritatilor existente in privinta operabilitatii aeroporturilor din Bucuresti. Referitor la numarul persoanelor care vor pleca din Bucuresti prin intermediul Happy Tour in perioada summitului nu am facut estimari speciale, dar probabil volumul de pasageri/turisti va fi mai mare decat media perioadei, insa nu cu o crestere spectaculoasa. Exista momentan rezervari care cuprind perioada 2-4 aprilie si speram ca nu vor aparea surprize neplacute in ultimul moment", a declarat Bogdan Tache, manager general al Happy Tour, potrivit NewsIn.

Potrivit estimarilor directorului de marketing al agentiei de turism J'Info Tours, Cristina Irimia, cateva sute persoane vor folosi serviciile agentiei pentru a calatori in perioada summitului atat in tara cat si in strainatate.

"Avem deja rezervari pentru destinatii ca Dubai si Cuba dar am pregatit si destinatii mai ieftine precum Bulgaria. Cred ca vom depasi 100 de persoane", a declarat, Alin Burcea , propietarul agentiei de turism Paralelea 45.

Conform datelor Paralela 45, in perioada 1-6 aprilie, agentia a pregatit pachete turistce catre destinatii europene care cuprind intre doua si cinci nopti de cazare la hoteluri de trei, patru si cinci stele, plus transportul aferent. Pretul unui astfel de pachet este cuprins intre 68 si 762 de euro de persoana pentru locatii ca Amsterdam, Atena, Barcelona, Bruxelles, Bulgaria, Roma si Viena.

Presedintele Asociatiei Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), Dragos Anastasiu, a declarat la inceputul lunii februarie ca numarul bucurestenilor care vor pleca intr-un mini-concediu cu ocazia summitului NATO ar putea depasi 20.000 de persoane.

In perioada 2-4 aprilie va avea loc la Bucuresti summitul NATO. Capitala se pregateste sa gazduiasca aproximativ 6.500 de oaspeti straini, intre care 3.500 de jurnalisti. Summitul de la Bucuresti este considerat cel mai mare din istoria Aliantei. In afara delegatiilor din cele 26 de tari membre NATO, la summit vor veni reprezentanti a 23 de parteneri ai NATO pentru pace, plus delegatii din Australia, Japonia, Noua Zeelanda, Iordania, Singapore, precum si oficiali de la Banca Mondiala, Natiunile Unite, Comisia Europeana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri