Firmele austriece, interesate sa investeasca in turismul covasnean

Aproximativ 20 de firme austriece si-au manifestat interesul de a investi in judetul Covasna, in domeniul turistic, potrivit reprezentantului unei firme de consultanta din Austria, citat de NewsIn.

Afirmatia ii apartine reprezentantului firmei de consultanta EP Consulting din Austria, Ernst Pebal, care s-a aflat zilele acestea intr-un tur al judetului, alaturi de autoritatile judetene, pentru a identifica acele locatii care au potential de dezvoltare in turism si unde firmele interesate ar putea investi.

„Este o zona foarte frumoasa. O buna parte a Austriei traieste din turism si cred ca si in Covasna exista o posibilitatea de dezvoltare reala in turism. In 8-10 ani totul ar putea fi pus la punct”, a declarat Ernst Pebal.

Acesta a amintit cateva idei de proiecte care ar putea fi aplicate in zona aceasta, de la mici centre comerciale, care sa puna in valoare produsele cu specific local ale judetului, locuri de distractie, turism foto, pana la construirea de hoteluri si pensiuni de capacitate mai mica de cazare, pentru a se pastra cadrul intim al acestora. Totodata, presedintele Consiliului Judetean, Demeter Janos, a subliniat ca se vor sprijini acele investitii care nu afecteaza mediul natural.

Reprezentantul firmei de consultanta a precizat ca exista multe fonduri europene pentru turism, iar grija autoritatilor locale este sa se ocupe de infrastructura, calitatea drumurilor lasand de dorit, dupa cum reiese din constatarile vizitatorilor austrieci.

EP Consulting a inregistrat o firma si in judetul Covasna, care se va ocupa de pregatirea terenului pentru cele 20 de firme austriece care doresc sa investeasca in Covasna.

Potrivit lui Pebal, o singura investitie ar putea sa se incadreze intre 3 si 10 milioane de euro, iar prin deschiderea unei noi pensiuni sau a unui hotel s-ar putea angaja in jur de 15 oameni la fiecare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri