Turistii care vor alege pensiunile agroturistice pentru petrecerea sarbatorilor pascale vor plati intre 35 si 220 de lei pentru o noapte de cazare, in functie de categoria unitatii de cazare, locatie si oferte speciale, potrivit informatiilor ANTREC, citate de NewsIn.
Potrivit datelor Asociatiei Nationale pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), un pachet agroturistic in Brasov va costa, in perioada Pastelui, 400 lei de persoana. In oferta sunt cuprinse doua nopti de cazare in pensiuni agroturistice, demipensiune (micul dejun si cina) si masa festiva de Paste.

Oferta agroturistica, consta in posibilitatea de a petrece un Paste traditional, acea de a participa la pregatirea bucatelor de Paste si participarea la Denii si la Noaptea de Inviere in bisericile din zona. De asemenea, turistii care vor petrece Pestele in pensiunile agroturistice din Brasov vor putea participa la vopsitul si incondeiatul oualelor si se vor putea plimba cu caruta contra cost, platind 15 lei de persoana.
Satele brasovene in care se gasesc pachetele turistice sunt Moieciu de Jos, Poiana Marului, Prejmer, Sinca Noua, Rasnov, Bran, Moieciu de Sus, Sacele si Tarlungeni.

In ceea ce priveste oferta pentru Paste a filialei din judetul Neamt a ANTREC, in perioada 26-30 aprilie 2008, preturile practicate, in functie de conditiile oferite (doua, trei si patru margarete sau stele), sunt cuprinse intre 140 si 220 lei pe zi de persoana, incluzand cazare, demipensiune si masa festiva de Paste si 35 si 65 lei pe zi de persoana, incluzand cazare, cu acces la bucatarie si celelalte utilitati.

Conform informatiilor Asociatiei Nationale pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural, in judetul Cluj, pentru trei nopti de cazare la pensiuni de trei flori pretul este curins intre 360 lei si 400 lei de persoana pe sejur. In pachetul turistic sunt cuprinse pe langa cele trei nopti cazare, trei mese pe zi si masa festiva de Paste. Locuitorii din satele cuprinse in oferta ANTREC, Rasca, Valea Draganului si Rachitele, se ocupa cu cresterea animalelor, exploatarea si prelucrarea lemnului, pastoritul, prelucrarea pietrei (cioplit in piatra), torsul manual al lanii si fieraria.

De asemenea, potrivit datelor ANTREC, in unitatile agroturistice de doua margarete, din judetul Maramures, pentru trei sau patru nopti de cazare, turistii vor plati intre 480 lei si aproximativ 740 de lei. La pensiunile de trei margarete pentru patru nopti de cazare turistii vor plati cu ocazia Pastelui 2008 intre 580 lei si 700 lei de persoana, incluzand doua sau trei mese pe zi plus masa festiva de Paste. Satele in care se regaesc ofertele din judetul Maramures sunt Botiza, Poienile Izei, Vadu Izei, Sapanta.

Un meniu festiv pentru masa de Paste din zonele agroturistice cuprinde ca gustare oua rosii, ardei umpluti cu urda, cas afumat, cas dulce, branza in coaja de brad si drob de miel. In gustarea principala sunt incluse friptura de miel la ciaun, ciorba de miel, cartofi natur sau orez. La desert turistii care vor alege pensiunile rurale vor putea servi cozonac cu nuca si cu mac sau pasca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri