Agentia de turism Eturia a inregistrat in primele cinci luni de la infiintare vanzari de 250.000 euro si vizeaza pentru anul 2008 vanzari totale de peste un milion de euro.
Eturia este prima agentie de turism de tipul "tailor made" din Romania, adica nu livreaza pachete turistice standard, cu trasee si destinatii predefinite, fiecare client avand optiunea de a-si planifica excursia dupa propriile dorinte.

"Vacantele tailor made" sunt vacantele concepute suta la suta dupa profilul clientului. Turistul poate sa-si faca vacanta in bugetul stabilit de el, conform cu exigentele si dorintele lui", a declarat Sorin Stoica, directorul executiv al Eturia.

Potrivit acestuia, romanii au inceput sa renunte la vacantele in tarile obisnuite precum Grecia, Bulgaria sau Turcia in favoarea unor destinatii precum: Peru, Maldive, Irlanda, Costa-Rica, Brazilia, Galapagos, Thailanda, Australia si altele.

Initial, fondatorul companiei, Sorin Stoica, a deschis portalul eturia.ro, intentia lui fiind sa faca din Eturia o agentie de turism suta la suta on-line. Ulterior, a hotarat sa infiinteze si prima agentie fizica Eturia, in Piatra Neamt, deoarece "piata romaneasca nu este inca pregatita sa acceseze doar mediul on-line". Investitia in agentia din Piatra-Neamt a depasit cateva zeci de mii de euro, iar in planul de dezvoltare al companiei sunt trecute si alte orase precum Bucuresti, Brasov, Timisoara, Cluj. In agentia din Bucuresti, Stoica intentioneaza sa investeasca peste 50.000 euro.

Eturia dezvolta trei directii principale de business: vacante "tailor made" pentru turistii cu bugete medii de vacanta, vacante luxury pentru clientii ce doresc destinatii mai putin accesibile si pachete incentive pentru companii. De asemenea o preocupare crescanda este accea de a atrage cat mai multe agentii de turism revanzatoare din Romania, pentru care sa prepare pachete "tailor made".

Eturia apartine fostilor proprietari ai Grupului Dasimpex, Sorin si Daniela Stoica. Grupul de firme Dasimpex opera una dintre cele mai mari retele de magazine de echipamente GSM din tara si a fost vandut in 2006, fondului spaniol de investitii GED Capital.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri