Numarul turistilor americani din Paris se reduce odata cu aprecierea puternica a euro

Odata cu extinderea crizei economice din SUA si cu deprecierea dolarului, numarul de turisti americani din capitala Frantei s-a redus cu 5,5%, la 1,5 milioane in 2007, scadere ce a continuat in luna ianuarie 2008, a precizat Biroul de Turism din Paris, informeaza AFP, citat de NewsIn.

"Numarul turistilor americani a inceput sa se reduca incepand din iunie 2007, inregistrandu-se o scadere de 11,8%, iar aceasta tendinta s-a accentuat in ianuarie 2008", inregistrandu-se o scadere de 14%, a declarat pentru AFP directorul general al Biroului de Turism din Paris, Paul Roll.

Frecventa turistilor americani, ce ocupa prima pozitie in clasamentul vizitatorilor straini din Paris, a scazut usor intre 2001 si 2003, pe fondul atentatelor din 11 septembrie si a diferendului franco-american cu privire la razboiul din Irak.

In total, numarul turistilor straini din Paris a crescut anul trecut cu 2,3% la 8,76 milioane, datorita unui aflux de vizitatori din tarile vecine, precum Marea Britanie, Belgia, Olanda sau Elvetia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri