Ministerul Turismului primeste 150.000 de euro pentru promovarea interna, in 2008

Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL) va beneficia de un buget de 150.000 de euro pentru manifestarile expozitionale interne, in 2008, fata de bugetul de 80.000 de euro aferent anului 2007, a declarat secretarul de stat in cadrul MIMMCTPL, Lucia Morariu.

"In 2007 am participat la opt-noua targuri in Romania, unde ministerul a avut un stand pentru promovarea turismului. In 2008 vom participa la 9-10 astfel de evenimente turistice, iar bugetul este de 150.000 de euro", a precizat secretarul de stat, Lucia Morariu, la conferinta de deschidere a Targului de Turism al Romaniei, care se desfasoara in perioada 27-30 martie, la Romexpo.

Potrivit acesteia, in cadrul acestui targ, Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale va avea un stand in care vor fi promovate zone turistice romanesti, vor avea loc degustari, concerte si dansuri populare.

Secretarul de stat in cadrul MIMMCTPL a precizat ca Romania a fost inclusa intr-un program care va permite colectarea unor date statistice din domeniul turismului pe mai multe criterii, in prezent singura sursa in acest scop fiind Insititutul National de Statistica (INS), care ia in calcul numai sosirile si innoptarile in structurile cu functii de cazare.

"Programul este desfasurat de Organizatia Mondiala a Turismului prin Institutul National de Statistica al Austriei, tara considerata ca avand cel mai performant sistem de colectare a datelor statistice. Cred ca acest sistem nu va fi implementat mai devreme de doi ani, pentru ca dupa terminarea programului va trebui sa facem softul si din experienta mea acest demers dureaza peste un an", a mai precizat Lucia Morariu, citata de NewsIn.

Targul de Turism al Romaniei, care va avea loc in perioada 27-30 martie 2008 la Romexpo, este la a XIX-a editie si reuneste peste 300 de participanti, din 14 tari. Suprafata aferenta este de 12.000 mp, in crestere cu 10% fata de editia din primavara trecuta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri