Agentia de turism Alto Tours estimeaza anul acesta o cifra de afaceri de peste zece milioane euro, similara nivelului din 2007, vizand ca 10-15% din valoarea afacerilor sa provina din serviciile turistice de vacanta, a declarat directorul general al companiei, Florin Tancu.
"Pana acum ne-am concentrat pe turismul de business, de afaceri, dar anul acesta ne-am propus sa ne facem mult mai simtita prezenta si pe piata turismului de vacanta. Aceste ultime servicii aduc in prezent circa 5% din cifra anuala de afaceri, dar speram sa creasca pana la 15% in 2008 cand vizam afaceri totale de zece milioane euro" a declarat Florin Tancu, citat de NewsIn.

Potrivit lui Tancu, piata serviciilor turistice de business din Romania a avut in 2007 o valoare de circa 200 milioane euro, in momentul de fata existand doar cinci-sapte agentii de turism care ofera servicii exclusiv pe acest segment.

Alto Tours a dezvoltat recent un parteneriat cu o companie aeriana spaniola, Clickair, in vederea dezvoltarii unor pachete turistice. Clickair opereaza zilnic zboruri pe ruta Bucuresti-Barcelona si intentioneaza ca pana la finele lui 2008 sa detina o flota de 30 de aeronave Airbus.

Alto Tours activeaza de zece ani pe piata turistica din Romania, fiind infiintata in 1998. Compania are in prezent 22 de clienti, iar din 2004 este reprezentantul in Romania al grupului Radius Travel, cu sediul in Washington.

Compania de tursim global Radius este numarul doi la nivel mondial, avand 86 de agentii membre, in peste 70 de tari. Fiecare agentie este partener egal si detine o singura actiune pentru a se preintampina monopolul. Grupul ofera peste 6.000 de locatii de calatorie si are circa 20.000 angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri