Companiile aeriene vor opera de pe aeroportul Otopeni, in perioada estivala, zboruri directe catre 53 de destinatii, din care 43 internationale si 10 destinatii in tara, informeaza compania.
Potrivit acestora, orarul de vara al Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) este valabil intre 30 martie si 25 octombrie.

Totodata, incepand cu acest sezon, doua noi companii aeriene incep sa opereze pe AIHCB: Scandinavian Airlines (SAS), care ofera curse directe spre Copenhaga si Adria Airways, care a programat patru curse pe saptamana cu destinatia Ljubljana.

Pentru sezonul vara 2008, companiile aeriene Air Europa, Futura Airlines, Jetran Air vor opera curse charter spre Madrid, Barcelona, Palma de Mallorca, Tenerife, Antalya, Izmir, Heraclion.

Alte destinatii prezente in orarul de vara al aeroportului Otopeni sunt Geneva si Dublin. Swiss Air Lines a introdus trei curse pe saptamana spre Geneva. De asemenea, operatorul aerian Aer Lingus Irish Airlines ofera trei curse pe saptamana spre Dublin.

In sezonul estival, numeroase companii aeriene si-au marit frecventa de operare. Astfel, compania Tarom opereaza trei noi curse spre Frankfurt, alte sase noi curse spre Munchen, trei spre Madrid, una spre Bruxelles, una spre Valencia.

La randul sau, compania Lufthansa a adaugat noua zboruri spre orasele germane Frankfurt, Munchen si Dusseldorf. British Airways a introdus sapte noi frecvente saptamanale pentru destinatia Londra, iar Austrian Airlines a adaugat inca sase zboruri pe saptamana catre Viena.

In sezonul vara 2008, de pe Aeroportul Otopeni se vor efectua 662 de curse aeriene pe saptamana, din care 555 spre destinatii internationale si 107 spre principalele orase din Romania.

Cele mai multe curse aeriene regulate directe cu plecare de pe Otopeni au ca destinatie orasul Munchen (Tarom si Lufthansa, cu un total de 40 de curse pe saptamana), urmat de Paris (Tarom si Air France, cu un total de 35 de curse pe saptamana), Londra (Tarom, British Airways si easyJet cu 34 curse saptamanal), Atena (Tarom, Olympic Airways si Aegean Airlines cu 32 curse saptamanal), Viena (Tarom si Australian Airlines, cu 32 de frecvente pe saptamana) si Frankfurt (Tarom si Lufthansa, cu 31 de curse pe saptamana).

Delta Airlines si-a mentinut frecventa de patru curse saptamanal spre continentul american.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti opereaza in acest sezon 35 de companii aeriene romanesti si straine.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri