Lufthansa a impus trei conditii pentru afacere: o imagine clara a problemelor financiare cu care se confrunta compania, o strategie de revenire si conditia ca un consortiu al investitorilor italieni sa inlature impotrivirea sindicatelor, potrivit cotidianului.

Directorul executiv UniCredit, Alessandro Profumo, s-a intrunit in ultimele zile cu conducerea Lufthansa in Munchen, in cadrul diviziei germane a bancii, Bayerische Hypo-und Vereinsbank, pentru a pune la punct un posibil acord, relateaza Il Messaggero. Cotidianul nu a citat surse pentru informatiile publicate.

Guvernul italian incearca de peste un an sa vanda participatia de 49,9% detinuta in Alitalia. Un acord cu Air France-KLM a esuat luna trecuta, pe pe fondul opozitiei sindicatelor.

Citeste si:

Primul ministru italian, Silvio Berlusconi, a promis ca in curand va aparea un consortium italian pentru a cumpara Alitalia. Cu toate acestea, nu a aparut niciun investitor cu un plan concret pentru salvarea companiei.

Il Messaggero a spus ca Lufthansa vrea sa se asigure ca orice rol in salvarea companiei nu ii va afecta ratingul si ca ar fi interesata sa devina un partener industrial pentru compania italiana, dupa restructurare.

Lufthansa a refuzat sa comenteze informatiile din articol.