“In luna aprilie 2008, Aeroportul International Cluj-Napoca a inregistrat o crestere a traficului de pasageri fara precedent in istoria aeroportului. Astfel, au fost inregistrati 53.949 de pasageri, cu 130% mai multi fata de cei 23.456 ai lunii aprilie 2007”, arata oficiali ai Aeroportului.

Cresterea influenteaza si previziunile autoritatilor pentru traficul din 2008, astfel ca pana la sfarsitul anului peste 800.000 de pasageri, fata de 390.000 in 2007, sunt asteptati sa tranziteze aeroportul.

„Aceasta crestere a traficului de pasageri pe Aeroportul International Cluj-Napoca reprezinta cea mai mare crestere inregistrata pe un aeroport european la categoria sub 1 milion de pasageri”, se mai arata in documentul citat.

Citeste si:

Consiliul Judetean Cluj, care administreaza aeroportul va efectua investitii in infrastuctura, pentru a face fata cresterii numarului de pasageri.

“Principalele obiective de investitii privind dezvoltarea si modernizarea Aeroportului International Cluj-Napoca constau in construirea a doua noi terminale de pasageri destinate procesarii acestora pe fluxurile de plecari si sosiri, in construirea unei piste de 3.500 m, extinderea platformei de parcare aeronave, precum si dotarea aeroportului cu echipamente de control de securitate aeronautica in vederea asigurarii conditiilor de siguranta si securitate impuse de reglementarile internationale de aviatie civila specifice”, precizeaza reprezentanti ai Aeroportului International Cluj-Napoca.

Volumul de investitii care se realizeaza de Aeroportul International Cluj-Napoca in anul 2008 este cel mai mare din Romania in domeniul aeroportuar.