Reprezentantii Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, ai Federatiei Romane de Schi si Biatlon, precum si un grup de investitori austrieci au discutat, la Sinaia, despre posibila organizare a Festivalului Olimpic al Tineretului European in 2013 si despre oportunitati de investitii in zona.
Valea Superioara a Prahovei, impreuna cu localitatile Rasnov si Brasov, are mari sanse ca in 2013 sa gazduiasca Festivalul Olimpic al Tineretului European pentru sporturile de iarna, transmite NewsIn. Pentru organizarea acestui eveniment, autoritatile locale, in colaborare cu forurile de specialitate, vor face cateva investitii privind dezvoltarea domeniilor schiabile.

"La Sinaia au fost prezente astazi peste 70 de persoane, la initiativa Ministerului Turismului, investitori din tara si din strainatate carora noi le-am prezentat posibilitatile si oportunitatile de investitii din zona", a declarat primarul statiunii Sinaia, Vlad Oprea.

"Acestia vor vizita, joi, intreg domeniul schiabil, fiecare primar din Asociatia Turistica ‘Muntii Bucegi’ urmand a-ti prezenta proiectele care sunt in derulare si cele de viitor pentru ca fiecare investitor sa-ti poata alege zona de interes", a adaugat Oprea.

Primaria din Sinaia, in colaborare cu Federatia Romana de Schi si Biatlon si Comitetul Olimpic si Sportiv Ro¬man, va reamenaja Partia Carp, parte a celui mai bun domeniu schiabil din tara. Sinaia si-a propus sa gazduiasca proba de snowboard pe Valea Soarelui si pe cea de Slalom Special pe Carp.

In acest sens, in partea superioara a Partiei Carp vor fi montate doua teleschiuri, iar toate partiile din statiunea prahoveana vor fi inzapezite artificial. Apa va proveni dintr-un lac artificial, care va fi construit in Valea Dorului. Cea mai mare problema, in toate localitatile implicate, este cea a locurilor de cazare si de parcare, insa investitorii prezenti miercuri la Sinaia au fost de acord sa se implice in acest sens.

"In Sinaia exista 9.000 de spatii de cazare, urmand ca pana in 2013 numarul sa creasca pana la 20.000 de locuri", a adaugat Vlad Oprea. Vor mai fi construite cateva hoteluri de capacitate medie, dar si mai multe pensiuni construite in parteneriat public-privat. "Aceasta investitie este extrem de utila pentru noi, pentru ca, dupa terminarea jocurilor, spatiile de cazare vor putea fi introduse in circuitul turistic", a aratat primarul statiunii Sinaia.

Romania va gazdui JO de Tineret din 2013 numai daca va efectua toate constructiile si activitatile de modernizare solicitate de Comitetul Olimpic European. "Noi vrem sa facem un telescaun la 2.000 de metri si inzapeziri artificiale. Printre cerinte se numara si realizarea de locuri de parcare si a doua drumuri de acces catre zonele schiabile, unul din ele exista, al doilea trebuie modernizat. Trebuie sa indeplinim aceste solicitari pentru ca Norvegia exista ca varianta de rezerva in caz ca nu indeplinim normele impuse", a precizat Vlad Oprea.

Tocmai de aceea la Sinaia au inceput deja investitiile, in prima faza prin reabilitarea partiilor si a instalatiilor de transport pe cablu, valoarea acestora ajungand pana la 100 de milioane de euro, potrivit lui Oprea. De asemenea, in cadrul proiectului "Dezvoltarea zonei turistice Sinaia – Perla Carpatilor Zona Cota 2000’, Sinaia va primi alte 22 de milioane de euro pentru o instalatie de telescaun cu sase locuri si un teleschi, dar si pentru instalatii de inzapezire artificiala pe partiile Valea Soarelui si Valea Dorului.

Romania candideaza la organizarea, in 2013, a Festivalului Olimpic al Tineretului European in vederea organizarii Jocurilor Olimpice de iarna din 2022. Azuga ar urma sa organizeze probele de slalom urias, iar la Busteni sa aiba loc proba de schi fond. Rasnovul ar urma sa gazduiasca proba de sarituri cu schiurile, Poiana Brasov probele de patinaj artistic, hockey si short track, iar Predealul proba de Biathlon. Acestora li se va alatura si municipiul Brasov, pentru ca este nevoie de un stadion unde sa aiba loc festivitatile de deschidere si inchidere si de cel putin doua patinoare pentru desfasurarea JO de Tineret.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri