Hotelurile bune de patru stele de la Marea Neagra se numara pe degetele de la o mana
Locul in care va petreceti concediul este esential pentru reusita vacantei dvs. Ajutata de agentiile de turism, revista Capital a selectat cele mai bune hoteluri de patru stele de pe litoral: Iaki (Mamaia), Europa (Eforie Nord), Savoy (Mamaia), Cocor (Neptun), Palas (Mamaia).

O camera spatioasa cu vedere la mare, pat matrimonial cu saltea dubla, baie cu cada si o mocheta in care picioarele intra pana aproape de glezna. Pentru rasfatul dvs., halat de baie si papuci, plus seif pentru bunurile de valoare. Restaurant, bar, terasa, piscina pentru copii si pentru adulti, gradina, plaja privata, sala de conferinte si, eventual, spa. Iata cum arata un hotel de patru stele pe litoralul romanesc si, spre satisfactia turistilor, conditiile sunt similare celor din Turcia, Spania sau Grecia.

Daca la Dubrovnik si in insula Santorini o camera de patru stele costa cat in Romania intre 100 si 140 de euro pe noapte in sezon de varf - in Antalya si pe Costa Brava veti gasi o camera cu 80 de euro pe noapte si mic dejun inclus. La masa, apare diferenta: pe litoralul nostru, mancarea este foarte scumpa, tarifele fiind cu 15-20% mai mari fata de anul trecut, asa ca in Mamaia un pranz pentru doua persoane costa, de regula, 500.000 lei. Asta in timp ce afara tarii tarifele au ramas la fel ca in 2004, ba chiar putem spune ca s-au ieftinit, din cauza scaderii cursului euro. Nemaivorbind de faptul ca desi toate hotelurile de trei si patru stele ar trebui sa aiba micul dejun de tip bufet suedez, doar cateva practica acest sistem.

Daca din punctul de vedere al turistului un hotel de patru stele costa peste 100 de euro pe noapte, din punctul de vedere al proprietarului, acelasi hotel inseamna cateva zeci de milioane de euro investiti pe termen lung. Pe George Copos, proprietarul hotelului Europa, renovarea celor 220 de camere si constructia centrului de sanatate l-au costat 25 de milioane de euro. Gheorghe Hagi a investit zece milioane de euro in hotelul Iaki din Mamaia, iar in acest an a mai scos din buzunar alt milion pentru constructia unei noi aripi.

Cat despre celelalte trei hoteluri din topul Capital, fiecare a beneficiat de o investitie de peste cinci milioane de euro si a inregistrat anul trecut grade de ocupare care i-au asigurat rentabilitatea. Pentru toate cele cinci hoteluri, turistii straini reprezinta un procentaj important din clientela, iar patru dintre ele functioneaza tot anul. Care este reteta succesului? Hotel renovat, servicii de calitate si multe facilitati pentru turisti. Iar tarifele, desi mari la prima vedere, sunt suportabile pentru o categorie din ce in ce mai larga de romani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri