Tarifele pe litoralul romanesc vor creste, fata de anul trecut, intre 5 si 7 la suta in plin sezon, dar in extrasezon vor fi mult mai mici fata de perioada similara a anului trecut, a declarat presedintele asociatiei Litoral, Corina Martin.
"In momentul de fata, pana la 15 iunie, adica in extrasezon, unele hoteluri de patru stele practica tarife mai mici decat pe litoralul bulgaresc. De exemplu, exista pachete turistice de sase nopti destinate celor care aleg extrasezonul, ce includ cazare la hotel de patru stele, cu mic dejun inclus, la pretul de 90 de euro", a precizat Corina Martin, citat de NewsIn.

Potrivit aprecierilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), destinatia interna a verii va fi si anul acesta litoralul, "unde ne aseptam la o crestere a numarului de turisti cu 15 la suta fata de anul precedent, cand au fost inregistrati 1,2 milioane de turisti romani", a spus consilierul ANAT, Traian Badulescu.

Potrivit acestuia, cresterea numarului turistilor este conditionata de fluxul de turisti la capetele de sezon, respectiv lunile mai, iunie si septembrie.

"In ciuda semnalelor pozitive, potrivit carora programul de extindere a sezonului pe litoral prinde contur, operatorii de plaja isi amenajeaza si vor deschide portiunile de plaja abia dupa 15 iunie, astfel ca doar o mica parte din plaja romaneasca este pregatita pentru a intampina turisti in aceste luni", a subliniat presedintele Litoral.

Agentiile de turism au spus ca singura solutie pentru a "stimula" operatorii de plaja sa-si deschida de la 1 mai (data oficiala de deschidere a sezonului n.r.) portiunile pe care le administreaza consta in impunerea, din partea autoritatilor locale, a obligativitatii demararii activitatii la startul oficial al sezonului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri