Aeroportul Baneasa estimeaza afaceri de 20 mil. euro in 2008

Aeroportul Baneasa a avut o cifra de afaceri de cinci milioane de euro in primele patru luni din 2008, iar pana la sfarsitul anului estimeaza afaceri de pana la 20 de milioane de euro si un flux de un milion de pasageri, a declarat directorul general al aeroportului Stefan Mladin.

In primele patru luni din 2008 Aeroportul International Aurel Vlaicu (Baneasa) a inregistrat o cifra de afaceri de cinci milioane de euro, in crestere fata de aceeasi perioada din 2007, cand cifra de afaceri a fost de trei milioane de euro.

In perioada amintita, numarul celor care au tranzitat aeroportul s-a ridicat la 350.000, mai mult decit perioada similara din 2007 cand numarul pasagerilor a fost de 323.000.

"Pot spune ca estimam ca pana la sfarsitul anului sa atingem cifra de afaceri de 15- 20 milioane euro si numarul pasagerilor sa creasca la un milion. Aeroportul Baneasa este in continua dezvoltare si orice investitie este justificata", a declarat Stefan Mladin, citat de NewsIn.

Directorul Aeroportului Baneasa declara in luna februarie ca la Baneasa vor mai fi facute investitii de circa 15 milioane de euro pentru realizarea unui terminal pentru pasageri si al unui hangar. Potrivit lui Mladin, terminalul va fi dotat cu benzi de bagaje, control, spatii comerciale, incalzire si sali de asteptare. Directorul Aeroportului Baneasa spunea la acea data ca pentru realizarea noului terminal de plecari va fi nevoie de 10-11 milioane de euro, suma ce include toate dotarile necesare.

Pentru realizarea hangarului, Stefan Mladin a precizat ca va fi nevoie de aproximativ 3 sau 4 milioane de euro, suma care de asemenea, sunt incluse si toate dotarile pentru desfasurarea activitatii. Va exista si un cargo usor (transport de marfa cu aeronave mici si curierat n.r.) care este necesar datorita retelei mari de centre comerciale de care este inconjurata aerogara. Tot in cadrul aeroportului se va mai construi si un terminal VIP, pentru cursele de business.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri