Aeroportul Otopeni, venituri in crestere cu 39% in primele patru luni

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) a obtinut o cifra de afaceri de 86,4 milioane lei, in primele patru luni ale anului, cu 39% mai mult fata de aceeasi periaoda a anului trecut, a declarat directorul general al aeroportului, Gabriel Tara.

Anul trecut, Aeroportul Otopeni a realizat o cifra de afaceri de 62,2 milioane lei. Traficul de pasageri pe primele patru luni din 2008 a fost de 1.458.065 , iar in perioada similara a anului trecut au tranzitat Aeroportul Otopeni 1.178.852 de calatori, ceea ce inseamna o crestere de aproximativ 24%.

Investitiile derulate la Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti in ultima perioada de timp au vizat continuarea lucrarilor in cadrul Fazei a II-a si a II-a extinsa a obiectivului de dezvoltare. Potrivit lui Gabriel Tara, firma Romairport va termina pana la sfarsitul acestui an infrastructura si balizajul pentru extinderea caii de rulare Oscar si a bretelelei de degajare rapida Victor lucari in valoare de aproximativ 100 milioane lei.

"Receptia etajului 1 (flux pasageri) al corpului de legatura dintre terminalele Plecari Internationale si Sosiri Internationale/Curse Interne, parter si subsol investitie in valoare de aproximativ 43 de milioane lei se vor finaliza la sfarsitul anului 2008", a declarat directorul general al Aeroportului Otopeni, citat de NewsIn.

El a mentionat ca sunt continuate lucrarile la sistemul perimetral de securitate, precum si lucrarile de reparatii la pista doi. Totodata, au mai fost demarate lucrarile Fazei a III-a din cadrul aceluiasi obiectiv de investitii. Aceasta investitie esalonata pe o perioada de trei ani va avea ca scop extinderea zonei de imbarcare (circa 6.000 metri patrati), extinderea terminalelor Plecari si Sosiri internationale (circa 7.500 metri patrati), modernizarea salonului oficial si parcarea auto (aproximativ 12.000 metri patrati).

De asemenea, a fost finalizata procedura de licitatie pentru atribuirea contractului de elaborare a studiului de fezabilitate si a planului de afaceri pentru programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare. Conform Legii nr.58/2007, dupa elaborarea si avizarea studiilor de fezebilitate aprobate se va initia procedura de achizitionare a terenurilor necesare relizarii obiectivului, a mai spus Gabriel Tara.

Traficul total de pasageri inregistrat pe Aeroportul Otopeni in 2007 a fost de peste 4,9 milioane, iar pentru anul 2008 reprezentantii aeroportului estimeaza o crestere de aproximativ 25-30% fata de anul trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri