Hotelurile Europa si Astoria din Eforie Nord, aflate in proprietatea omului de afaceri George Copos prin Ana Hotels, parte a holdingului Ana Group, vor totaliza vanzari de peste 4 milioane de euro in acest an, potrivit estimarilor reprezentantilor grupului.
“Pentru Hotelul Europa estimam o cifra de afaceri de 4,1 milioane de euro pentru anul 2008, ceea ce inseamna o crestere de 17% fata de anul 2007”, au declarat, pentru Wall-Street, reprezentantii Ana Hotels. Aproximativ 50% din cifra de afaceri va fi asigurata de cazari.

Anul trecut, cifra de afaceri a hotelului Europa, clasificat la patru stele, a fost de 3,5 milioane de euro, in timp ce hotelul Astoria, la categoria de trei stele, a inregistrat venituri de 465.000 de euro, fiind inchis in afara sezonului. “Pentru hotelul Europa, veniturile din cazare au reprezentat 50% din totalul cifrei de afaceri, iar 28% au reprezentat venituri din contracte corporate si organizare evenimente”, au spus oficialii grupului.

In 2007, marja de profit a hotelului Europa s-a ridicat la 5,35%, pentru anul 2008 estimandu-se “o marja de profit de aproximativ 8%”.

Pentru sezonul estival 2008, Ana Hotels apreciaza un grad de ocupare de 87,5% pentru hotelul Europa, sensibil mai ridicat decat anul trecut cand turistii ocupau in proportie de 86,5% hotelul in iulie-august si doar de 38,6% in afara sezonului.

Hotelul Astoria va inregistra in plin sezon un grad de ocupare de 82,6%, mai scazut decat anul trecut cand cifrele indicau o ocupare de 87% in sezon si de 56% in perioada mai-15 septembrie.

Atat cresterea veniturilor, cat si a profitului estimat pentru hotelul de patru stele din Eforie Nord este justificata de investitiile realizate in acest an in extinderea activitatilor de divertisment ale hotelului. In iunie 2008 “au fost inaugurate in cadrul hotelului Europa un teren de minigolf in urma unei investitii de 50.000 de euro si un poligon de tras cu arcul”, au explicat reprezentantii.

Ana Hotels detine in prezent sapte unitati hoteliere. Din portofoliul lui George Copos mai fac parte hotelurile de cinci stele Athenee Palace Hilton si Crowne Plaza din Bucuresti si hotelurile de trei stele Sportul, Bradul si Poiana din Poiana Brasov.

Fondat in 1990, Ana Holding a devenit unul dintre cele mai importante grupuri de afaceri romanesti, incluzand Ana Hotels, cofetariile si patiseriile Ana Pan, compania de transporturi Ana Trans International, Ana Yacht Club si Ana Aslan Health SPA din cadrul hotelului Europa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri