EasyJet a inregistrat in ultimele 12 luni un numar de 41,27 milioane de pasageri, cu 15,7% mai multi fata de perioada iunie 2006-iunie 2007.
Datele includ si calatorii care au achizitionat bilete, dar nu au zburat, intrucat compania nu ramburseaza pretul tichetului, in cazul in care cumparatorul renunta la cursa.

In luna iunie, compania a vandut 4,11 milioane de bilete, cu 19,5% peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, respectiv 3,44 milioane de bilete.

Gradul de ocupare din ultimele 12 luni a fost de 83,3%, in scadere cu 0,7 puncte procentuale in comparatie cu perioada similara a anului precedent, iar luna iunie gradul de ocupare a fost de 86,9%, in crestere cu un punct procentual.

Compania low-cost easyJet a realizat in primul semestru 2008 o crestere a numarului de pasageri cu 15% fata de 2007 transportând un numar de 18,9 milioane de pasageri, gradul de ocupare fiind de 81% asemanator cu cel din anul precedent. Costul per loc (excluzand combustibilul, achizitia GB Airways si variatiile de curs valutar) in primul semestru este in 2008 in scadere cu 0,9% comparativ cu 2007.

De asemenea, reprezentantii easyJet au declarat ca si costul combustibilului raportat la loc a crescut cu 23,8% in primele sase luni 2008 fata de perioada similara a anului 2007.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri