Peste 80% din hotelierii din Sibiu au afisat anul trecut cresteri in afaceri

Afacerile din domeniul turismului au crescut in Sibiu, datorita programului Sibiu Capitala Culturala 2007, cu aproximativ 80 fata de anul 2006, iar peste 68% din firmele sibiene sustin ca acesta a adus o crestere semnificativa a profitabilitatii, potrivit NewsIn.

Potrivit ghidului “Sibiul in cifre”, cele mai mari cresteri sunt inregistrate in domeniul turismului. “Cel mai mare impact financiar se inregistreaza in sectorul turismului, 95% din hoteluri si pensiuni raportand un impact pozitiv semnificativ. Hotelierii au declarat ca impactul asupra afacerilor a crestut 80%, tour-operatorii cu 76%, iar transporturile cu 75%”, se arata in raportul Primariei.

Transporturile de calatori din si catre Sibiu au crescut cu 11% anul trecut, iar inchirierile au cunoscut o crestere de 8%.

Industria s-a dezvoltat in Sibiu cu 49% peste nivelul anului 2006, iar cresterea poate fi tot un efect al polului pozitiv de incredere astras de statutul european de capitala culturala al Sibiului.

Zona industriala Vest i-a adus Sibiului investitii de peste 200 de milioane de euro, de la infiintarea ei si a creat 2.500 de noi locuri de munca. Bugetul Sibiului a crescut, din 1999 si pana in 2007, de 14 ori, iar somajul a scazut de la 12,3%, la 3,6%.

Statisticile prezentate in ghidul "Sibiul in cifre" au fost realizate de diferite institutii ale statului, printre care Directia de Finante, Primaria Sibiu si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Ghidul “Sibiul in cifre” a fost lansat joi, a fost tiparit in 2000 de exemplare, in limba rommana, si va fi disponibil gratuit, in hoteluri sau aeroport. „Brosura este un instrument util atat in demersurile municipalitatii de a atrage investitori cat si pentru turismul de afaceri. Cel care consulta brosura isi va putea forma o imagine generala cu privire la gradul de dezvoltare economica a Sibiului”, a declarat primarul Klaus Johannis.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri