Directorul executiv al companiei a declarat ca se astepta la o crestere economica slaba si lenta, iar cererea de inchiriere va persista in anul urmator. Marriott a declarat ca veniturile operationale din al doilea trimestru au scazut cu 153 de milioane de dolari, adica cu 41% per actiune fata de 175 milioane dolari.

Intr-o baza ajustata, veniturile din operatiunile continue au scazut cu 11% la 51 de centi/actiune. Analistii se asteapta la o crestere in medie de 49 centi/actiune.

Marriott a anuntat ca RevPAR(venit pe camere disponibile) din intreaga lume au crescut cu 5,6%, iar in America de Nord a crescut cu doar 1,4%.

Citeste si:

In timp ce hotelurile din afara Statelor Unite a continua sa beneficieze de o cerere solida, conditiile de afaceri din Statele Unite a fost deteriorata”, a declarat J.W. Marriott, CEO Marriott.

“In timp ce exista multe incertitudini, ne asteptam la o crestere economica slaba si lenta in Statele Unite , care va mentine cererea scazuta si in 2009”.

Veniturile din al doilea trimestru au crescut cu doua procente la 3,2 miliarde de dolari.
Inaite de tranzactionarea pe piata deschisa, actiunile Marriott au scazut la 24.40 de dolari dupa ce la inchiderea Bursei din New York au inregistrat 25,94 de dolari per actiune.