easyJet, crestere cu 16% a numarului de pasageri in T2

Operatorul aerian cu tarife scazute, easyJet, a inregistrat o crestere de 16% a numarului de pasageri pe trimestul al treilea al anului financiar, ajungand astfel la 11,5 milioane de pasageri. Cea mai mare parte a cresterii a fost concentrata pe aeroporturile din Londra Gatwick, Franta, Italia si Spania.

Numarul total al pasagerilor care nu sunt originari din Marea Britanie a crescut cu 25% in acest trimestru, iar numarul pasagerilor originari din Marea Britanie, cu 9 procente. Si venitul total a crescut cu 32%, datorita performantei auxiliara si aprecierii monedei euro, ajungand la 641 milioane de lire sterline. Gradul de ocupare a companiei a inregistrat de asemnea un trend ascendent fata de prioada similara a anului trecut, de la 83,5% la 84,5%.

Dezvoltarea retelei continua sa se concentreze pe bazele principale, precum Milano Malpensa si Paris Charles de Gaulle. La aeroportul Milano Malpensa, easyJet a introdus recent cea de a 11-a aeronava, marind substatial capacitatea, urmand ca, in luna decembrie 2008, compania sa aiba 15 aeronave cu baza pe acest aeroport.

Per total, potentialul de crestere pentru iarna 2008 / 2009 a fost redus, iar momentan este stabilit la 4 – 6% in regiune.

Veniturile totale per loc au crescut cu 12%, pana la 46,36 lire sterline, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Pentru cea de a doua jumatate a anului, venitul total per loc este estimat sa creasca moderat comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Costurile easyJet pentru combustibili au crescut cu aproximativ 185 milioane de lire sterline pentru întreg anul, ceea ce va determina în mod natural o reducere a marjei de profit. Cu toate acestea, easyJet a compensat 50% din acesta suma prin venituri si performata costurilor si va inregistra profituri inaintea aplicarii taxelor unice intr-o marja de 110 -120 milioane de lire sterline, luand in calcul o estimare medie neingradita a pretului la combustibil de 1.280 de dolari pe tona metrica pentru cea de a doua jumatate a anului financiar.

Iarna 2008 / 2009 va fi o provocare pentru intreaga industrie aviatica, din cauza cresterilor mari ale pretului combustibilului.

In momentul de fata, easyJet are asigurat 25% din necesarul de combustibil pentru 2009 limitat la un pret mediu de 1.265 dolari pe tona metrica.

easyJet este liderul companiilor aeriene low-cost din Europa, avand in prezent 162 de aeronave care acoperă 394 de rute intre 105 aeroporturi din 28 de tari. easyJet a transportat peste 41 de milioane de pasageri in ultimele 12 luni.

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri