Prima greva a Lufthansa din ultimii 13 ani impiedica traficul pe 10 aeroporturi

O greva cauzata de revendicarile salariale ale unei parti a personalului companiei aeriene germane Lufthansa va provoca, astazi, perturbari ale traficului la zece dintre cele mai mari aeroporturi din Germania.

Sindicatul Verdi, care reprezinta 52.000 de muncitori, planuieste sa declanseze greva la miezul noptii, dar nu a anuntat dinainte daca greva va impiedica Lufthansa sa faca planuri pentru limitarea impactului acesteia, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Oficialii sindicali au spus ca greva nelimitata, prima lansata de Lufthansa in ultimii 13 ani, va afecta toate domeniile de activitate, de la serviciile de catering si de curierat pâna la cele de mentenanta si reparatii.

Aproape 91% dintre membrii sindicatului au votat in favoarea grevei, potrivit unui comunicat de vineri al sindicatului.
Aeroporturile din Frankfurt, Munchen, Berlin, Hamburg, Duesseldorf, Stuttgart, Nuremberg, Hanover, Leipzig si Bremen vor fi afectate de greva, potrivit sindicatului.

Sindicatul Verdi cere o majorare salariala de 9,8% pe an. Lufthansa, a doua companie aeriana europeana, dupa numarul de pasageri, ofera o crestere a salariilor cu 6,7% la 21 de luni si o singura plata suplimentara.

Lufthansa a aratat ca trebuie sa vada unde va avea loc greva, inainte de a hotari câte zboruri interne si internationale vor fi anulate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri