Conducerea Ryanair a anuntat ca renunta sa mai opereze pe Aeroportul din Arad, incepand cu data de 31 iulie, deoarece Consiliul Judetean (CJ), in subordinea caruia se afla aeroportul, nu si-ar fi respectat angajamentele asumate.

Potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean Arad, Iosif Matula, operatorul aerian a conditionat mentinerea curselor Arad - Milano (Bergamo) de plata unei sume de 150.000 de euro catre companie, din partea CJ Arad, in baza unui contract de publicitate, autoritatile judetene nefiind insa de acord.

Directorul Aeroportului Arad, Dan Balacel, a declarat ca Ryanair a achitat 32.000 euro din taxele aeroportuare, dar mai are de plata inca 17.000 euro. „Noi le-am facut o somatie de plata, pentru achitarea diferentei. Ultimul termenul este 31 iulie 2008 si asteptam sa primim banii“, a precizat Dan Balacel. Avionul care va efectua ultima cursa pe relatia Arad - Milano (Bergamo) va decola de pe aeroportul aradean joi, la ora 21.10.

Compania aeriana Ryanair, considerata numarul unu in Europa pe segmentul low-cost, a inaugurat, la data de 1 aprilie, prima ruta spre Romania, operand trei curse saptamanale pe relatia Milano (Bergamo) - Arad, cu avioane noi Boeing 737-800, care pot transporta 189 pasageri. Directorul Aeroportului Arad a mai spus ca incepand din aceasta toamna, compania aeriana Blue Air va opera o cursa pe relatia Arad - Treviso Venetia.