"Principalul motiv pentru care tot mai multi romanii care pleaca peste granita opteaza pentru deplasarea cu avionul este puterea mai mare de cumparare fata de anii precedenti", a precizat, citat de NewsIn, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, si presedintele operatorului de transport rutier Eurolines.

Potrivit datelor Institutului National de Satistica (INS), in primul semestru al acestui an, numarul plecarilor vizitatorilor romani in strainatate a crescut fata de perioada similara din 2007 cu 34 de procente.

In opinia operatorului de transport aerian Blue Air, "costul calatoriei pe cale terestra se apropie de cel al calatoriei cu avionul. insa, in ce priveste varianta a doua, acesta are avantajul economisirii de timp, precum si al confortului sporit", a declarat Florentina Ivan, directorul de marketing al operatorului aerian.

Citeste si:

In ciuda intensificarii fluxului de clienti autohtoni ai companiilor aeriene, cele mai utilizate mijloace de transport catre destinatii externe au ramas cele rutiere, acestea reprezentand, conform statisticilor INS, peste 78% din totalul plecarilor in strainatate.

"Daca in Romania doar circa 3 la suta din populatie utilizeaza zborul ca metoda de deplasare in strainatate, media europeana este de peste 20%", a adaugat reprezentantul Blue Air.

Conform biroului de statistica Eurostat, Romania a inregistrat in ultimii ani una dintre cele mai dinamice cresteri pe plan mondial a numarului de pasageri care au optat pentru transportul aerian.