Compania aeriana franco-olandeza Air France KLM a anuntat, marti, o scadere a profitului net cu 59,4% in primul trimestru fiscal, la 168 milioane de euro, pe fondul cresterii pretului combustibilului si incetinirii ritmului de crestere economica.
Profitul net al celei mai mari companii aeriene dupa numarul de pasageri a depasit, totusi, media estimarilor analistilor, de 145 milioane euro, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Profitul operational a scazut la 234 milioane de euro, de la 415 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile pe primul trimestru au crescut cu 5,8%, la 6,288 miliarde euro.

Numarul de pasageri transportati de Air France KLM a crescut cu 2,6% in iunie.
Ca replica la noul mediu economic, compania isi va consolida strategia `Challenge 10' si va reduce costurile cu inca 190 milioane euro, au anuntat reprezentantii grupului.

Pe intregul an financiar 2008-2009, Air France KLM urmareste sa reduca cheltuielile cu 620 milioane euro.

Air France KLM a confirmat ca rezultatele inregistrate pe primul trimestru sunt in conformitate cu obiectivele referitoare la castigurile operationale, de aproximativ 1 miliard euro pentru intregul an financiar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri