"Aspectul fizic precar al acestor unitati de cazare este completat de obicei de servicii de proasta calitate, rezultat al unui management prost", a precizat reprezentantul FIHR, citat de NewsIn. In opinia acestuia, o mare parte dintre hotelurile care nu intrunesc standardele nationale se afla pe litoral.

Pe de alta parte, presedintele Asociatiei Nationale a Organizatorilor Profesionisti de Conferinte Expozitii (RCB) a mentionat, pentru NewsIn, ca "asistam la o imbunatatire vizibila a hotelurilor de pe litoral, atat din puct de vedere al managementului si personalului, cat si al structurii fizice a unitatilor. Turistii sunt din ce in ce mai multumiti de calitatea structurilor de cazare, dovada stand nivelul de ocupare de 100% a acestora, pe timpul verii".

Potrivit celor doi reprezentanti ai ai industriei de profil, intr-un clasament al oraselor cu unitati de cazare "conforme" din tara, Capitala ocupa primul loc, urmata de Sibiu, Brasov, Cluj si Timisoara.

Citeste si:

"Cum era si de asteptat, Bucurestiul, ca oricare centru de business, are cele mai variate si bune unitati de cazare. Fosta Capitala Europeana, Sibiu, a cunoscut in ultimii doi ani o dezvolare a structurilor de cazare la cele mai inalte standarde, iar Brasovul se bucura in momentul de fata de investitii masive in sectorul hotelier", a afirmat Marasoiu.

La polul opus, in sudul tarii gasim cele mai slabe unitati de cazare din punct de vedere al calitatii serviciilor si al bazei materiale, "asta din cauza fluxului redus de turisti din zona", a incheiat reprezenatntul RCB si presedinte al Peacock Hotels.