Contractul vizeaza si serviciile de handling (pentru asistenta avioanelor si a bunurilor transportate in timpul stationarii pe aeroporturi - n.r.) si se va desfasura pe o perioada de trei ani si jumatate, Blue Air Transport Aerian fiind declarat castigatorul licitatiei organizate de Bursa Romana de Marfuri.

Bursa Romana de Marfuri a desfasurat, in calitate de consultant - organizator, procedura de licitatie deschisa pentru achizitionarea acestor servicii, prin constituirea unei platforme de schimb aeriene pe Aeroportul Otopeni sau pe Aeroportul Baneasa.

La aceasta licitatie au putut depune oferte firmele al caror bilant contabil arata o cifra de afaceri de minimum 12,5 milioane de euro in 2007. Garantia de participare la licitatie este de 3,15 milioane de lei (900.000 euro).

Citeste si:

“Un parteneriat cu o institutie a statului nu poate decat sa confere mai multa credibilitate unei companii. Ne bucuram ca oferta noastra a fost acceptata in cadrul licitatiei, insa este prematur sa facem orice alte comentarii pana la definitivarea tuturor aspectelor contractuale”, declara, privitor la acest subiect, Gheorghe Racaru, director general al Blue Air.

Numarul unu pe piata locala de low cost, Blue Air mizeaza pe o crestere de 305 a numarului de pasageri in 2008, pana la 1,2 milioane de euro, comparativ cu cei 900.000 de anul trecut, in timp ce cifra de afaceri preconizata este de 130 milioane de euro.