Wizz Air va deschide o baza operationala la Timisoara

Wizz Air, cea mai mare companie aeriana low cost din Europa Centrala si de Est, va inaugura cea de-a zecea baza operationala a companiei, in Timisoara, incepand cu martie 2009.

In urmatorii trei ani, compania va aloca trei aeronave noi Airbus A320 pentru baza din Timisoara si va recruta peste 100 de angajati, investitia depasind 100 milioane de euro. Timisoara va fi a treia baza operationala a companiei in Romania, dupa cele din Bucuresti si Cluj.

Incepand cu luna decembrie 2008, Wizz Air va opera curse din Timisoara catre Londra, Roma si Dortmund, cu o frecventa de trei pe saptamana, urmand ca, din 11 martie 2009, frecventa zborurilor sa creasca la 4 pe saptamana. De asemenea, odata cu deschiderea bazei operationale in martie 2009, vor fi lansate alte cinci curse.

"Timisoara va deveni a treia baza operationala Wizz Air in Romania. Cu 22 de zboruri saptamanale, Wizz Air va deveni cea mai mare companie low cost din Banat, oferind pasagerilor din regiune cele mai numeroase zboruri si cea mai mare capacitate de transport. Suntem in grafic in ceea ce priveste obiectivul nostru de a deveni in scurt timp lider pe piata de transport aerian low cost din Romania”, a declarat John Stephenson, Chief Commercial Officer of Wizz Air.

Wizz Air a intrat pe piaţa din Romania in iulie 2006 si a stabilit baza operationala din Bucuresti in iunie 2007 si in Cluj, in mai 2008. In prezent, compania deTine douA aeronave la baza din CapitalA si una la Cluj-Napoca, 130 angajati locali, operand zboruri pe 16 rute, catre 11 orase din Bucuresti, Cluj si Targu-Mures.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri