Compania aeriana turca Turkish Airlines a anuntat, vineri, ca administratia companiei a decis sa liciteze pentru o cota de 49% din actiunile BH Airlines, compania aeriana nationala din Bosnia si Hertegovina.

Turkish Airlines isi exprimase anterior interesul pentru compania bosniaca, dupa ce guvernul federatiei musulmano-croate, entitate a Bosniei, a extins termenul limita pentru depunerea scrisorilor de intentie.
Actiunile Turkish Airlines s-au apreciat cu 5%, la 6,25 lire turcesti, in urma anuntului.

Corporatia Islamica pentru Dezvoltarea Sectorului Privat, precum si companii din Croatia si Malaezia isi exprimasera, de asemenea, interesul pentru preluarea transportatorului aerian bosniac, conform unui anunt anterior al guvernului bosniac.

Guvernul Federatiei croato-bosniace detine 99% din actiunile companiei, restul de 1% revenindu-i grupului regional de inginerie Energoinvest, scrie Reuters, citat de Newsn.

Compania BH Airlines a fost declarata in faliment in 2003, dar a reluat operatiunile doi ani mai tarziu, dupa o intelegere cu banca Hypo Alpe Adria in legatura cu datoriile sale. Compania are 89 de angajati si a transportat aproximativ 70.000 de pasageri in 2007.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Treizeci de raniti in turbulente in timpul unui zbor Turkish Airlines
Setari Cookie-uri