Air France si compania franceza Veolia Transport vor sa creeze o firma care sa concureze cu SNCF, din 1 ianuarie 2010, data la care compania franceza va trebui sa deschida liniile internationale de transport de calatori, in cadrul liberalizarii europene.

Potrivit editiei de luni a cotidianului Le Parisien, compania franceza de transport aerian si primul operator privat de retele de transport vor crea o companie cu capital mixt in 15 septembrie, care sa lanseze trenuri de mare viteza -TGV- spre Amsterdam si Londra.

"Acesta data este necunoscuta in agenda Air France", a declarat un purtator de cuvant al companiei, care a confirmat, totusi, la fel ca in 3 iulie, ca exista negocieri in vederea unui eventual parteneriat.

Reprezentantii Veolia, care facusera si ei declaratii pe3 iulie, au refuzat sa comenteze, mai scrie Les Echos.

Reprezentantii SNCF nu au vrut sa comenteze. Pe 16 iulie, insa, presedintele SNCF, Guillaume Pepy, declarase ca ia in considerare posibilitatea de "a face propuneri" companiei Air France privind lansarea unor trenuri de mare viteza in culorile firmei de transport aerian.

Deja supusa concurentei pe liniile internationale de transport international de marfa din 2003 si pe cele nationale din 2006, intreprinderea publica, slab pregatita, a suferit mult in domeniul transportului de marfuri, in prezent deficitar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Control ANPC in gari si in trenuri: Mucegai, mizerie si gunoaie
Setari Cookie-uri