Compania cu tarife reduse, easyJet, a transportat un numar de 135.000 de pasageri inspre si din Romania in primul an de activitate pe piata locala, primul zbor easyJet fiind operat de pe Aeroportul International Otopeni catre Milano pe data de 10 septembrie 2007.

easyJet opereaza doua rute din Romania, catre Italia, cu aterizare pe aeroportul Milano Malpensa si catre Spania, pe aeroportul Madrid Barajas. Pentru ambele rute plecarea este de pe Aeroportul International Henri Coanda Otopeni.

"Modelul nostru de afaceri care se bazeaza pe asigurarea unor servicii de calitate la preturi reduse a prins foarte bine si in Romania”, a declarat cu aceasta ocazie Peter Voets, easyJet Marketing Manager Austria, Elvetia si Europa de Est.

easyJet are in prezent 165 de aeronave care acopera 398 de rute intre 107 aeroporturi din 28 de tari, transportand peste 42 de milioane de pasageri in ultimele 12 luni.

In luna iulie 2008, easyJet a transportat un numar de 4.467.268 de persoane, in crestere cu 20% fata de luna iulie a anului trecut cand a transportat 3.723.004 de pasageri. Gradul de ocupare a pastrat acelasi trend ascendent, daca in iulie 2007, compania a raportat un gard de ocupare de 88,6%, in aceeasi luna a lui 2008 easyJet a atins un
grad de ocupare de 89,3%.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri