Numarul turistilor romani care vor calatori in strainatate in sezonul de iarna va creste anul acesta peste media cu care ne-am obisnuit, adica cu aproximativ 35%, a declarat, citat de NewsIn, consilierul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu.
"Turistii romani calatoresc din ce in ce mai mult peste granita, iar pentru sezonul de iarna estimam ca numarul acestora va creste fata de perioada similara a anului trecut cu aroximativ 35%, peste media obisnuita", a precizat reprezentantul ANAT.

In ce priveste turismul intern, acesta a estimat pentru perioada de iarna o crestere a numarului de turisti cu 10 la suta fata de anul trecut.

Conform patronatului de profil, cele mai solicitate destinatii externe din iarna acestui an vor fi Austria, Elvetia, Franta si Bulgaria. "Destinatiile europene in care se poate schia vor ramane si anul acesta preferatele romanilor. De asemenea, fata de anii trecuti, in acesta iarna va creste considerabil numarul romanilor care vor vizita statiunile montane bulgaresti", a subliniat Badulescu.

Nici tarile cu temperaturi mai calde nu vor fi ocolite de romani in aceta iarna, destinatii precum Egipt, Tunisia sau Turcia fiind si ele la mare cautare. Referitor la destinatiile exotice, reprezentantul ANAT precizat ca "pentru aceste locuri, pachetele turistice au inceput sa se vanda deja din luna iulie".

Potrivit operatorilor de turism, romanii care prefera sa calatoreasca in tara vor "epuiza intai pachetele turistice ce cuprind vacante la pensiuni". Turoperatorii romani estimeaza, de asemenea, ca din luna noiembrie pachetele turistice cu cele mai avantajoase destinatii vor incepe sa se epuizeze.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri