Un talmes-balmes de stiluri, un amalgam de sunete si culori, un amestec de genuri. Capitala n-a reusit niciodata sa-si contureze un specific propriu, sau poate tocmai acest snop de stiluri diferite ii constituie personalitatea. Dar este cert ca europenii ajung rapid sa iubeasca acest oras, asa cum provincialii care urau Bucurestiul nu reuseau sa se mai desparta de el, dupa ce terminau studiile sau specializarile.
Turistii straini veniti aici detesta lipsa de punctualitate a romanilor, injura volumul la maxim al muzicii in boxe, critica preferintele muzicale ale taximetristilor, acuza preturile si tarifele din hoteluri, cluburi de noapte si de la "mica publicitate", dar pleaca acasa cu priviri pierdute, zambete prostesti uitate pe chip, fredonand, neatenti, intr-o induiosatoare limba romana, cate un "eu cu tine / stii bine / cat am cheltuit".

Adevarul este ca Bucurestiul nu-si arata strainilor nici una dintre fetele cu adevarat urate. Daca insotesti un grup de europeni de la aeroport pana la hotel si apoi mergi cu ei la cumparaturi, la restaurant, in discoteca, sau vizitezi diferite obiective, tu, ca roman, vei constata consternat ca orasul e frumos si chiar curat, strazile nu au gropi, viata e buna si fetele incantatoare!

Cei mai multi dintre strainii veniti in Bucuresti special pentru turismul nocturn aleg de la bun inceput un hotel care sa aiba toate facilitatile in interior sau in imediata apropiere - este vorba fie de hotelurile din zona Parcului Herestrau, fie de cele ultracentrale.


Astfel, camera de hotel este la doi pasi de clubul de noapte sau discoteca, lucru cu adevarat esential, mai ales dimineata, la intoarcere. Pentru ca, indiferent cum incepe seara, ea se termina cu oprirea obligatorie in night-club-ul hotelului. Bineinteles ca majoritatea europenilor doresc sa si cunoasca Bucurestiul, nu refuza excursii in Muzeul Satului si chiar solicita expres vizitarea "Casei Poporului a lui Ceausescu". Dupa care, in functie de preferinte, iau cina intr-un restaurant cu specific traditional romanesc ori intr-unul cu bucatarie internationala.

Se bucura sa descopere licorile romanesti-tuica, palinca, visinata, vin mai ales rosu, apoi cauta un local de seara pe gustul lor. Si Capitala are de toate: terase minunate in zonele verzi, cluburi de jazz si de blues, cluburi cu muzica veche, discoteci super-occidentale cu DJ-i apreciati, crasme cu lautari vestiti, foarte priceputi in a face turistii straini sa umble la portofele. Si, daca nu s-au descurcat deja de un partener benevol pentru restul noptii si al sejurului, ramane alternativa placerilor platite, si nimeni nu se poate plange ca, daca a cautat asa ceva, n-a gasit in cel mai scurt timp.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri