Turistii straini veniti aici detesta lipsa de punctualitate a romanilor, injura volumul la maxim al muzicii in boxe, critica preferintele muzicale ale taximetristilor, acuza preturile si tarifele din hoteluri, cluburi de noapte si de la "mica publicitate", dar pleaca acasa cu priviri pierdute, zambete prostesti uitate pe chip, fredonand, neatenti, intr-o induiosatoare limba romana, cate un "eu cu tine / stii bine / cat am cheltuit".

Adevarul este ca Bucurestiul nu-si arata strainilor nici una dintre fetele cu adevarat urate. Daca insotesti un grup de europeni de la aeroport pana la hotel si apoi mergi cu ei la cumparaturi, la restaurant, in discoteca, sau vizitezi diferite obiective, tu, ca roman, vei constata consternat ca orasul e frumos si chiar curat, strazile nu au gropi, viata e buna si fetele incantatoare!

Cei mai multi dintre strainii veniti in Bucuresti special pentru turismul nocturn aleg de la bun inceput un hotel care sa aiba toate facilitatile in interior sau in imediata apropiere - este vorba fie de hotelurile din zona Parcului Herestrau, fie de cele ultracentrale.

Astfel, camera de hotel este la doi pasi de clubul de noapte sau discoteca, lucru cu adevarat esential, mai ales dimineata, la intoarcere. Pentru ca, indiferent cum incepe seara, ea se termina cu oprirea obligatorie in night-club-ul hotelului. Bineinteles ca majoritatea europenilor doresc sa si cunoasca Bucurestiul, nu refuza excursii in Muzeul Satului si chiar solicita expres vizitarea "Casei Poporului a lui Ceausescu". Dupa care, in functie de preferinte, iau cina intr-un restaurant cu specific traditional romanesc ori intr-unul cu bucatarie internationala.

Se bucura sa descopere licorile romanesti-tuica, palinca, visinata, vin mai ales rosu, apoi cauta un local de seara pe gustul lor. Si Capitala are de toate: terase minunate in zonele verzi, cluburi de jazz si de blues, cluburi cu muzica veche, discoteci super-occidentale cu DJ-i apreciati, crasme cu lautari vestiti, foarte priceputi in a face turistii straini sa umble la portofele. Si, daca nu s-au descurcat deja de un partener benevol pentru restul noptii si al sejurului, ramane alternativa placerilor platite, si nimeni nu se poate plange ca, daca a cautat asa ceva, n-a gasit in cel mai scurt timp.