Cursele companiei aeriene italiene Alitalia "sunt garantate pentru duminica, dar nu vor mai fi incepand de luni" din cauza lipsei de carburant, a anuntat Augusto Fantozzi, comisar extraordinar numit de guvern la conducere, sustin surse din sindicatele Alitalia, citate de AFP.

"Pana duminica avem zborurile garantate, dar luni nu, pentru ca nu ne vor mai furniza kerosen", a declarat Fantozzi, potrivit unor surse sindicale.

Comisarul a anuntat, de asemenea, ca, in lipsa unui acord de ultim moment pentru a salva Alitalia, se va vedea nevoit sa inceapa inca de luni procedura de concediere pentru echipajele avioanelor in prezent neutilizate de companie.

Fantozzi a convocat cele noua sindicate ale companiei sambata dupa-amiaza, la Roma, pentru o incercare a ultimei sanse de a scoate negocierile din impas si de a evita falimentul total al societatii.

Alianta investitorilor, care era dispusa sa puna la dispozitie un miliard de euro pentru a forma o noua companie nationala, a anuntat vineri dimineata ca se retrage de la discutii, apreciind ca "nu mai sunt intrunite conditiile pentru a le mai continua", informeaza NewsIn.

Investitorii nu au anuntat totusi retragerea definitiva a ofertei lor de preluare, ceea ce lasa deschisa, in principiu, posibilitatea continuarii negocierilor. Sindicatele refuza micsorarea salariilor si concedierile, precum si contractul unic de munca propus de cei care vor sa preia compania.

Falimentul Alitaliei ar insemna o lovitura politica majora pentru Berlusconi, care le-a promis alegatorilor ca isi va folosi legaturile de afaceri pentru a gasi un cumparator italian pentru compania aeriana aflata in pragul falimentului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Ștefan Mandachi îi provoacă pe hotelieri să ofere gratis camere pentru medici
Setari Cookie-uri