Alitalia a anulat 40 de zboruri, din cauza unei greve a angajatilor

Compania aeriana Alitalia, aflata in pragul falimentului, va anula 40 de zboruri din cauza grevei declansate de membrii unui sindicat si nu a lipsei de fonduri pentru cumpararea combustibilului, a anuntat un purtator de cuvant al companiei, citat de Reuters, scrie NewsIn.

Oficialul insarcinat cu supravegherea falimentului companiei a declarat ca Alitalia va ramane fara lichiditatile necesare pentru cumpararea combustibilului si va trebui sa anuleze zborurile, in cazul in care sindicatele nu aproba, in cel mai scurt timp, oferta de preluare a investitorilor.

Ministrul italian al muncii, Maurizio Sacconi si reprezentantii sindicatelor vor fi chemati, joi, pentru a anunta decizia luata in privinta planului de salvare a companiei, care implica peste 3.000 de disponibilizari.

"Este un masacru", a spus unul dintre liderii sindicali, Fabio Frati. Greva, care va dura patru ore, este programata sa inceapa la ora 12 p.m, ora locala, zborurile anulate fiind pe rute interne si europene.

Sindicatele se tem ca reducerile salariale si diponibilizarile masive implicate de planul de salvare a companiei de la faliment vor face ca preluarea operatorului italian sa devina extrem de avantajoasa pentru investitorii ce vor relansa Alitalia, la o scara mult mai mica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
FOTO REPORTAJ | De ce să alegi transportul cu autocarul pentru vacanță în Grecia
Setari Cookie-uri