Revelion la Predeal, mai scump decat in Praga

Preturile pachetelor turistice de Revelion pentru destinatiile interne sunt la acelasi nivel, sau chiar mai scumpe fata cele ale celor mai multe destinatii europene, un sejur la Poiana Brasov ajungand sa coste chiar si 850 de euro, in conditiile in care la Praga se poate merge cu 500 euro.

Daca un sejur de Revelion la Sinaia, Covasna sau Predeal costa in jur de 700 de euro, pentru aceeasi suma romanii pot opta pentru pachete turistice cu destinatii externe, precum Barcelona, Paris sau Londra. De asemenea, cei care doresc sa-si petreaca Anul Nou la Praga, Roma sau Viena, pot opta pentru aceste destinatii la un tarif de 500 euro.

Pentru romanii care prefera iernile blande, agentiile vand pachete turistice pentru Atena sau Istanbul cu preturi ce pleaca de la 400 de euro, pentru sapte zile, la hoteluri de patru stele. Cele mai ieftine sejururi se pot cumpara pentru litoralul bulgaresc, cu 200 de euro, turistii putand beneficia de cazare in regim all inclusive la hoteluri de patru stele.

Chiar daca sunt mult mao scumpe, sunt cautate si destinatiile exotice. "In ciuda preturilor mari, pachetele turistice pentru destinatii exotice se epuizeaza primele", a precizat consilierul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu, citat de NewsIn.

In functie de destinatie, un astfel de pachet costa de la 1.900 euro, un sejur in Dubai, pana la 3.500 euro, in Mauritius sau Maldive.

In ciuda faptului ca destinatiile autohtone sunt in multe cazuri mai scumpe fata de cele externe, "ofertele turistice pe intern sunt la fel de solicitate, astfel incat pachetele pentru Revelion se epuizeaza destul de rapid in fiecare an", a declarat reprezentantul unei agentii, membra ANAT.

Potrivit patronatului de profil, cea mai solicitata destinatie externa din acesta iarna va fi Austria.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri