Budapesta va avea un nou aeroport din 2010

Autoritatile ungare au aprobat constructia unui nou aeroport, la 60 de km de Budapesta, in apropiere de Szekesfehervar, care ar putea deveni o alternativa viabila pentru Ferihegy International Aiport, din capitala ungara, potrivit paginii de internet portfolio.hu, citata de NewsIn.

Costurile totale de constructie a noului aeroport, Alba Airport, sunt estimate la aproximativ 20-25 miliarde forinti (83-104 milioane euro).

Proiectul apartine companiei imobiliare Biggeorge's NV Zrt si municipalitatii orasului Szekesfehervar, iar obtinerea aprobarilor necesare constructiei au durat trei ani.

Cel mai mare obstacol in demararea proiectului l-a reprezentat o specie de popandau, protejata de autoritatile de mediu, care populeaza zona in care urmeaza sa fie construit aeroportul. Acestia vor fi transportati intr-o noua locatie.

Intrucat animalele vor trebui transportate in decurs de doar doua saptamani, ecologistii au facut apel, cerand prelungirea termenului pana la un an.

Aeroportul Alba ar trebui sa inceapa activitatea in prima jumatate a anului 2010, urmand ca majoritatea zborurilor sa fie in regim charter si low-cost.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri