MyAir anuleaza, in perioada 29 septembrie-12 octombrie, 50% din cursele de pe Aeroportul Baneasa si le transefera pe Otopeni, in timp ce WizzAir va opera toate zborurile, au declarat marti pentru NewsIn reprezenatantii celor doua companii low-cost.
"In perioada 29 septembrie-12 octombrie am anulat 50% din zboruri. Pretul biletelor va fi acelasi chiar daca taxele de pe Aeroportul Otopeni sunt mai mari. Vom avea pierderi si nu numai, cu siguranta va fi balamuc si vor fi intarzieri" a declarat, pentru NewsIn, directorul general al companiei MyAir, Antonio Iervolino.

Reprezentantii companiei WizzAir au spus ca vor opera, pe perioada cat Aeroportul Baneasa va fi inchis pentru lucrari, cu 260 de curse (plecari si sosiri), ceea ce inseamna ca nu reduce numarul de zboruri.

Costul biletelor nu va fi afectat de relocarea curselor pe Aeroportul Otopeni si speram ca nu vor aparea intarzieri, au precizat oficialii companiei

Si compania aeriana Blue Air trasfera toate zborurile din 29 septembrie si pana in 12 octombrie de pe Aeroportul Baneasa pe Aeroportul Otopeni, a anuntat marti compania.

Aeroportul International Aurel Vlaicu (Bucuresti-Baneasa) va fi inchis pentru efectuarea unor lucrari de intretinere, in intervalul 29 septembrie-12 octombrie.

In 10 mai-31 iulie 2007 pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa "Aurel Vlaicu" (BBAV) au mai fost executate lucrari pentru modernizarea si reabilitarea pistei, investitii care s-au ridicat la peste 20 milioane euro. Programul de reabilitarea a vizat refacerea a 3.200 metri de pista, lucrarile urmand sa se realizeze in mai multe etape.

Pentru a face fata aglomeratiei din acea perioada, administratia Aeroportului Otopeni a suplimentat cu 75% numarul de porti de control de securitate si a reorganizat ghiseele check-in. De asemenea, a fost marita capacitatea de procesare a fluxurilor pasageri de pe aeroportul Otopeni si au fost stabilite noile programele de zbor ale companiilor low-cost.

Ministerul Transporturilor estima la acea data ca in conditiile suspendarii activitatii pe aeroportul Baneasa, pe Otopeni traficul va creste cu peste 50%, din care 25-26% cresterea traficului operatorilor actuali, 7% crestere produsa de operatorii noi si circa 18% crestere datorata operatorilor transferati de la BBAV.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri