Port si oras in acelasi timp, Calpe reprezinta o oaza a celei mai cunoscute regiune turistice din Costa Blanca

Cu 200 E pe noapte, poti inchiria o superba vila construita in stil maur.

Calpe e o enclava privilegiata, asezata langa apele linistite ale Mediteranei. E locul in care frumusetea naturii, gastronomia, cultura, marea si muntii sunt parte din viata de zi cu zi a localnicilor.

Stanca Ifach, emblema Calpe

Partea veche a orasului atrage tot mai multi turisti, datorita amestecului fascinant de muzee, stradute pitoresti, piete, baruri si terase.

In vechiul centru exista un grup de monumente care merita toata atentia: Torreo de la Peca, zidurile orasului si biserica Iglesia Vieja, singura din Valencia care a rezistat ca exemplu al arhitecturii "mudejar" - gotica. Districtul municipal se intinde de-a lungul golfului a carui margine nordica e marcata de impresionanta stanca Ifach, elementul de rezistenta din Costa Blanca. Ea a fost numita parc natural in 1987 si asigura adapost pentru numeroase specii rare de plante. Stanca Ifach, ce are o inaltime de 332 de metri, se intalneste cu marea in punctul numit Carallot si desparte coasta Calpe in doua golfuri largi, unde amatorii de sporturi acvatice au la dispozitie toate facilitatile pentru a le practica.

Un alt loc din apropierea statiunii care merita vizitat e satul Guadelest. Acesta a fost ridicat pe varful unui munte la 700 de metri altitudine in timpul invaziei maurilor din secolul al XIII-lea. Marina Alta, Marina Baja, Altea, Denia, Javea, Jalon - valea vinurilor si Aitana - cel mai inalt punct din Costa Blanca sunt obiecvtivele turistice ale acestei regiuni.

Descopera Costa Blanca

In Plaza de la Constitucion se afla Forat de la Mar, parte dintr-un perete exterior care inconjura pe vremuri Calpe. Putin mai sus, pe strada Dos de Mayo se afla Plaza Miguel Rosello. Aici poti admira si creatia lui Pierre Le Fleur, care a decorat cateva din fatadele vechiului oras. Un obiectiv important ramane El Torreon de la Peca, un turn de aparare in care se spune ca ar fi fost amplasat "La Peca", o piesa de artilerie valoroasa si veche de cateva secole.

In 1951, o parte a zidului a fost daramat asa ca, in prezent, aici se afla o arcada prin care turistul curios - si nu numai - paseste spre pietele Torreon si La Villa. Vara acestea devin centrul cultural si de entertainment al orasului: concertele, spectacolele de teatru si divertisment desfasurandu-se aici.

Nu rata Muzeul Colectiilor, inaugurat in 1997 special pentru a gazdui colectiile private ale membrilor din Asociatia Marina Alta. In Plaza de la Villa principalul obiectiv turistic e Biserica Nuestra Senora de Las Nieve. Tot la capitolul muzee, bifeaza-l, ideal ar fi sa-l vizitezi, pe cel de Arheologie. Aici gasesti, grupate pe doua niveluri, obiecte, in special din ceramica, care dateaza din secolul al III-lea. Exponatele ofera marturii despre viata celor din El Banys de la Reina si din imprejurimi. Pentru un exemplu de arhitectura tipica locului viziteaza cartierul Arrabel. Acesta e de fapt fostul cartier al maurilor, incadrat de stradute inguste si presarat cu case albe, ghivece cu flori si pietre decorative cu diverse forme. La capatul acestui cartier se afla Piata Marinarilor.

De-a lungul itinerariului tau prin regiune, mananca in restaurantele locale: recomandam preparatele delicioase precum tapas, alaturi de un pahar de vin.

Altfel spus, descopera Costa Blanca in orice moment al zilei, pe pamant sau pe apa, bucura-te de muntii si plajele ei, descopera-i festivalurile, traditiile si delecteaza-te cu gastronomia locala. Daca imprejurimile ti se par insuficiente, te poti indrepta spre Benidorm, Alicante, Valencia, Murcia si Madrid.

"Am inchiriat o vila in Calpe cu 200 E pe noapte"

"Mi-e draga vacanta petrecuta impreuna cu sotia si fiul nostru, Alex, in Spania, tara ceramicii de calitate. Initial ne propusesem sa ne petrecem un sejur de doua saptamani in statiunea Benidon, o destinatie cunoscuta. Dupa doar o zi petrecuta aici am ales sa schimbam aceasta locatie cu Calpe, o mica localitate situata intre Valencia si Alicante. Ne-am dorit ceva linistit, iar Calpe s-a dovedit a fi alegerea perfecta. E o statiune mica, unde exista si un port de pescari, cu restaurante traditionale. Ne-au incantat oamenii, felul lor cald de a fi, dar si faptul ca ne-am putut petrece aceasta vacanta impreuna cu prietenii spanioli si cu familiile acestora. Incantator a fost si locul in care ne-am cazat, o vila cu piscina si gratar, pentru inchirierea careia am platit aproximativ 200 de euro pe noapte. Peisajul Mediteranei este si el superb si nu am ratat o plimbare cu barca pe valurile albastre. Printre suvenirurile de vacanta luate din acel concediu s-au strecurat o tigaie de paella dar si multe obiecte de artizanat. Urmatorul loc in care mi-as dori sa ne petrecem vacanta e tot in Spania, pe o insula situata la 80 de kilometri de Calpe si locuita doar de cateva familii de pescari."

*Dragos Bonea (38 ani) este presedintele companiei Delta Distribution. Absolvent de Poliethnica, facultatea de Aeronautica, Bonea conduce un business a carui cifra de afaceri a fost de 20 milioane E in 2004.

Cu cat si cu cine vezi Calpe

- 1.349 E/pers. Pachetul include un sejur de 8 zile, 7 nopti cazare camera dubla, mic dejun inclus la hotel Gran Melia Don Pepe 5- din Marbella, zbor cu avionul Bucuresti - Malaga si retur.
Prin Happy Tour.

- 97 E/pers./noapte/camera dubla/mic dejun la hotel Dorint Sofitel Royal din Camp de Mar.
Prin Marshal Turism.

- 73 E/pers./noapte/camera dubla in regim demipensiune la hotel Riu Palace Maspalomas din Gran Canaria.
Prin CMB Travel.

Lufthansa inghite Swiss

Comisia Europeana si Statele Unite au aprobat preluarea liniei aeriene elvetiene de catre nemti.

Comisia Europeana si autoritatile americane ale competitiei au aprobat preluarea Swiss International Air Lines Ltd. de catre Deutsche Lufthansa AG. Aprobarea consolideaza procesul de integrare a Swiss in Grupul Lufthansa. "Acesta este un parteneriat pentru toti clientii nostri", a declarat Wolfgang Mayrhuber, presedinte al Consiliului Executiv si CEO al Lufthansa. "Dupa ce oferta noastra de achizitionare publica a fost intampinata cu succes si dupa multe planuri de integrare a Swiss in Star Alliance, aceste aprobari marcheaza o alta piatra de hotar pentru dezvoltarea noastra. si in doar cateva saptamani, clientii celor doua companii aeriene vor simti primele beneficii oferite de parteneriatul nostru."

"Intregim o echipa formata din doua companii aeriene de talie internationala, care si-au luat acelasi angajament de a oferi servicii de calitate, a adaugat Christoph Franz, presedinte si CEO al SWISS. Putem sa le oferim clientilor nostri mai multe destinatii, conexiuni mai bune, programe comune de recompensare, cai de acces mai mari si multe altele."

Incepand cu orarul de iarna 2005/2006, toti clientii celor doua companii aeriene vor beneficia de o retea extinsa de produse si servicii. Membrii Miles&More si Swiss TravelClub vor beneficia de servicii suplimentare si de beneficii incepand din vara.

Comisia Europeana a convenit anumite prevederi pentru cei doi jucatori asigurand accesul adecvat pe piata a posibililor noi competitori. Acestea se refera in general la asigurarea locurilor de decolare si aterizare pentru alte companii de transport care opereaza pe diverse rute europene si internationale.

Compania elvetiana AirTrust a platit pretul de achizitie agreat de 8,96 CHF pe actiune catre actionarii minoritari care au cedat actiunile Swiss in urma recentei oferte de achizitionare publica. Simultan, Lufthansa isi va spori ponderea actiunilor AirTrust de la 11% detinute in prezent la 49%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri