Alitalia ar putea incepe activitatea in noua structura din 1 noiembrie

Compania aeriana italiana Alitalia ar putea fi gata sa inceapa activitatea in noua forma la inceputul lui noiembrie, dupa ce sefii principalelor sindicate au ajuns la un acord privind termenii contractului de preluare, a spus un oficial al investitorilor ce vor prelua Alitalia, citat de Reuters.

"Data de 1 noiembrie pare un obiectiv accesibil pentru inceputul unei noi etape", a declarat directorul executiv al Intesa Sanpaolo, Corrado Passera, pentru cotidianul italian Il Sole 24 Ore, intr-un interviu publicat duminica.
El a adaugat ca exista, totusi, mai multe probleme ce trebuie rezolvate in octombrie, potrivit NewsIn.

Passera a mai spus ca grupul de investitori CAI a schimbat unii termeni contractuali, pentru a-i convinge pe sindicalisti sa accepte oferta de preluare.

Sindicatele pilotilor, ce s-au opus anterior unei oferte din partea CAI, au acceptat in cele din urma termenii contractului, urmand ca reprezentantii insotitorilor de zbor sa continue discutiile luni.

Discutiile cu un partener din sector, cel mai probabil Air France-KLM sau Lufthansa, ar putea incepe saptamana viitoare, a declarat viitorul director executiv al proiectului, din partea grupului CAI, pentru un cotidian italian.

"Începand de saptamana viitoare, am putea discuta deja despre rute, sinergii si avantaje cu reprezentantii uneia dintre cele doua companii aeriene", a declarat acesta, adaugand ca alegerea viitorului partener se va face pe baza unor ratiuni industriale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri