Compania aeriana italiana Alitalia ar putea fi gata sa inceapa activitatea in noua forma la inceputul lui noiembrie, dupa ce sefii principalelor sindicate au ajuns la un acord privind termenii contractului de preluare, a spus un oficial al investitorilor ce vor prelua Alitalia, citat de Reuters.
"Data de 1 noiembrie pare un obiectiv accesibil pentru inceputul unei noi etape", a declarat directorul executiv al Intesa Sanpaolo, Corrado Passera, pentru cotidianul italian Il Sole 24 Ore, intr-un interviu publicat duminica.
El a adaugat ca exista, totusi, mai multe probleme ce trebuie rezolvate in octombrie, potrivit NewsIn.

Passera a mai spus ca grupul de investitori CAI a schimbat unii termeni contractuali, pentru a-i convinge pe sindicalisti sa accepte oferta de preluare.

Sindicatele pilotilor, ce s-au opus anterior unei oferte din partea CAI, au acceptat in cele din urma termenii contractului, urmand ca reprezentantii insotitorilor de zbor sa continue discutiile luni.

Discutiile cu un partener din sector, cel mai probabil Air France-KLM sau Lufthansa, ar putea incepe saptamana viitoare, a declarat viitorul director executiv al proiectului, din partea grupului CAI, pentru un cotidian italian.

"Începand de saptamana viitoare, am putea discuta deja despre rute, sinergii si avantaje cu reprezentantii uneia dintre cele doua companii aeriene", a declarat acesta, adaugand ca alegerea viitorului partener se va face pe baza unor ratiuni industriale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri