Ministrul italian: Alegerea unui aliat pentru Alitalia trebuie sa fie una industriala, nu politica

O alianta intre Alitalia si un grup strain, Lufthansa sau Air France-KLM, trebuie sa se bazeze pe "criterii industriale", nu politice, a afirmat, intr-un interviu acordat publicatiei Il Messaggero, ministrul italian al dezvoltarii economice, Claudio Scajola, potrivit NewsIn.

Cele doua firme au fiecare avantajele si dezavantajele lor, dar alegerea trebuie sa raspunda unor criterii industriale si nu politice sau regionale, a subliniat oficialul.

Majoritatea confederatiilor sindicale italiene sustin deschis o alianta cu Lufthansa, la fel ca si partidul regional Liga Nordului, principal aliat al guvernului condus de Silvio Berlusconi. Sustinatorii unei aliante cu Lufthansa mizeaza pe dezvoltarea mai multor platforme in Italia, mai ales a celei de la Milano, informeaza NewsIn.

Participatia unei companii straine ar putea ajunge pana la 25% din capitalul detinut de grupul de investitori CAI, potrivit cifrelor citate in presa, iar seful guvernului italian, Silvio Berlusconi, a exclus, duminica, o preluare a controlului companiei de catre o firma ce nu este italiana.

Potrivit publicatiei italiene, Wolfgang Mayrhuber, seful Lufthansa, a declarat ca ar fi gata sa preia pana la 49% din actiunile noii companii Alitalia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri