Licenta de zbor a companiei Alitalia, valabila pana in martie 2009

Autoritatea aviatiei civile din Italia a confirmat licenta provizorie de zbor a operatorului aerian Alitalia, pana la 1 martie 2009, conform unui comunicat al companiei publicat marti, dupa ce sindicatele au ajuns la un acord in privinta planului de salvare a companiei, informeaza AFP, citat de NewsIn.

Aviatia civila italiana (ENAC) care a amenintat pe perioada crizei ca va reevalua licenta provizorie de zbor a companiei, acordata la inceputul lui septembrie, a hotarat sa confirme licenta, a anuntat un oficial.

Cele noua sindicate din cadrul Alitalia au ajuns, luni, la un acord in privinta planului de restructurare a operatorului aerian, propus de un grup de investitori italieni (CAI), care urmeaza sa ceara o licenta de zbor permanenta.

Operatorul aerian Alitalia, care a fost un simbol al Italiei pentru mai mult de sase decenii, este victima interventiei politice, a conflictelor de munca, a unui management neperformant si, mai recent, a scumpirii combustibilului.

Compania avea la sfarsitul lui iulie datorii de 1,17 miliarde euro (1,66 miliarde dolari) si inregistreaza pierderi zilnice de peste 2 milioane euro. La sfarsitul lunii august, reprezentantii companiei au cerut protectie sub legea falimentului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri