AFI Europe vrea sa investeasca 25 mil. euro intr-un hotel in Bucuresti

Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe intentioneaza sa construiasca un hotel de cinci stele in cadrul proiectului "Cotroceni Park" din Capitala in urma unei investitii de 25 milioane de euro, a declarat Tal Roma, business development manager in cadrul AFI Europe Romania.

"Vom incerca sa aducem un brand hotelier de cinci stele care nu se afla inca in Romania. Noi vom construi hotelul si cel mai probabil compania cu care vom incheia acest parteneriat va inchiria cladirea. Dupa estimarile noastre investitia se va ridica la 25 milioane de euro", a mai spus Tal Roma.

Acesta a adaugat ca in afara hotelului, AFI Europe va mai construi si patru cladiri de birouri, ce vor fi situate tot in cadrul complexului Cotroceni Park. "Constructia cladirilor de birouri va fi demarata odata cu obtinerea autorizatiilor, insa nu putem da o data exacta", au adaugat reprezentantii companiei.

Conducerea AFI Europe a declarat ca are in plan sa dezvolte mai multe proiecte imobiliare in Romania pentru a caror finantare vor contracta credite bancare. "Suntem in negocieri avansate cu mai multe banci pentru finantarea unor proiecte imobiliare pe care e vom dezvolta in tara si sunt siguri ca vom reusi sa obtinem aceste imprumuturi in ciuda crizei financiare declansata la nivel international. Probabil finantarea va fi obtinuta in conditii mai dure si cu o dobanda mai mare. Totusi bancile trebuie sa supravietuiasca si prin urmare trebuie sa acorde credite. Un mare avantaj al nostru este faptul ca am achizitionat deja de 2-3 ani deja terenurile unde vom dezvolta proiectele, iar valoarea lor a crescut tot mai mult", a mai spus Roma.

Reprezentantii AFI au anuntat pentru urmatorii 14 ani investitii in Romania de peste doua miliarde de euro, focusandu-se in primul rand pe centre comerciale. Africa Israel Investments a investit in Romania, prin intermediul diviziei AFI Europe, circa 200 de milioane de euro pentru achizitia de terenuri in Bucuresti, Arad si Ploiesti. Printre proiectele AFI Europe in Romania se numara AFI Cotroceni Park, AFI Palace Arad, AFI Palace Ploiesti, centre comerciale si cladiri de birouri, AFI Golden Palace, situat pe terenul fabricii Laromet, centru comercial, dar si ansamblurile rezidentiale AFI Golden City, situat pe terenul fabricii Laromet, AFI Gardens, situat in Pipera, AFI Towers, situat pe terenul fostei fabrici Inox, AFI Village, situat in Buftea, si AFI Green City, situat in Magurele.

AFI Europe este parte componenta a Grupului Africa Israel, activ inca din anul 1997 in domeniul dezvoltarii si investitiilor de tip rezidential si comercial imobiliar in tari precum: Cehia, Serbia, Romania, Bulgaria, Bulgaria, Germania, Letonia, Polonia si Ungaria.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri