Investitiile in industria locala a ospitalitatii vor creste pana la sfarsitul anului cu pana la 20% fata de 2007,a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Organizatorilor Profesionisti de Conferinte si Expozitii, Paul Marasoiu, citat de NewsIn.

"Cresterea investitiilor in industria de profil a ajuns pana in momentul de fata la circa 17%, iar pana la finele anului, estimez ca valoarea investitiilor va impinge procentul pana la 20%", a precizat reprezentantul Asociatiei Nationale a Organizatorilor Profesionisti de Conferinte si Expozitii (Romania Convention Bureau - RCB, n.r.).
Potrivit acestuia, anul viitor investitiile in domeniul hotelier vor inregistra cresteri de cel putin 6%.

Totodata, Marasoiu a subliniat ca numarul camerelor de hotel a inregistrat o crestere, la nivelul Capitalei, de pana la 5%, la 7.500 de camere. "Iar trendul ascendent se va mentine, astfel ca in 2010 estimam ca numarul camerelor sa atinga nivelul de 9.000", a explicat Marasoiu.

Referitor la gradul de ocupare a spatiilor de cazare, reprezentantul RCB a afirmat ca acesta se situeaza la aproximativ 72%, cu 2,3 procente mai mult fata de anul trecut.

In ciuda indicatorilor favorabili, Paul Marasoiu a mentionat ca industria hoteliera din Romania nu este lipsita de probleme. "Autoritatile nu fac niciun efort in atragerea investitilor de amploare, o diminuare a taxelor si impozitelor in zona industriei hoteliere putand sa favorizeze o evolutie spectaculoasa a pietei de profil", sustine acesta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si