Taxele si impozitele pot ajunge sa reprezinte pana la 20% din valoarea investitiei pe care o presupune dezvoltarea unui hotel in tara noastra, au declarat reprezentantii industriei ospitalitatii din Romania, citati de NewsIn.
Costurile cu taxele si impozitele, indiferent de natura lor, ajung sa reprezinte 20% din valoarea investitiei intr-un hotel. Acesta valoare este valabila cel putin in cazul hotelurilor de pe Litoral, sustine propietarul hotelului Holiday din statiunea Olimp, Mircea Zoltan.

"Daca este vorba de constructia unui hotel pe Litoral, cele mai multe taxe se duc la Ministerul Mediului, restul de taxe sau impozite impartindu-se in zeci de alte locuri. Toate acestea, cel putin cand este vorba de dezvoltarea unui hotel de pe litoral, pot duce la costuri si de 20 la suta din valoarea totala a investitiei", a precizat patronul.

Mai mult de atat, spune el, in conditiile in care hotelul nu poate functiona decat pe parcursului sezonului de vara, adica in medie 100 de zile, amortizarea invetitiei nu se poate realiza mai devreme de 15 ani.

Afirmatia propietarului hotelului din Olimp este sustinuta si de secretarul general al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania, Mihai Rajnita, care a declarat ca "numai taxele obligatorii care trebuie achitate catre birourile de arhitecti pot reprezenta intre 6 si 12 procente din valoarea investitiei intr-un hotel".

Pe de alta parte, se pare ca valoarea si volumul taxelor si impozitelor depinde in mod direct de regiunea si locatia amplasamentului. "Din valoarea totala a investitiei in hotelul dezvoltat de noi, circa 10% au reprezentat costurile cu darile obligatorii", a mentionat proprietarul hotelului Royal din Bucuresti, Pufleni Donchi.

La randul sau, presedintele Asociatiei Nationale a Organizatorilor Profesionisti de Conferinte si Expozitii, Paul Marasoiu a afirmat ca, in opinia lui, taxele si impozitele se reflecta in circa 16% din investitia in dezvoltarea unui hotel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri