Nici n-au aparut bine, in Monitorul Oficial, modificarile legii care reglementeaza bancile de locuinte, ca s-a si pus la cale o noua schimbare a reglementarilor in domeniu. Saptamana trecuta, guvernul a decis sa reduca la jumatate subventia de 30% acordata bancilor care ofera produse de economisire-creditare in domeniul locativ, pentru a economisi bani la buget.
Marti, ordonanta cu modificarile a fost publicata, urmand ca subventia de doar 15% sa intre in vigoare de azi. Numai ca, tot marti, senatorii de la Comisia buget-finante au si luat in discutie actul normativ, propunand modificari substantiale. Mai precis, reducerea subventiei sa nu se aplice de la 22 iunie, ci sa fie amanata pentru 1 ianuarie 2006, a anuntat Ionut Costea, presedintele Railoc
El critica masurile luate de guvern. Sunt unele masuri pompieristice. Acestea ar fi trebuit sa fie anuntate din timp, din cauza ca implementarea lor dureaza. Insa sunt decise de oameni care stau doar in birou si nu stiu ce se intampla in realitate, reproseaza Costea. Potrivit acestuia, banca s-a trezit nevoita peste noapte sa schimbe pliantele si afisele in care se descriu serviciile oferite, precum si sistemul informatic si sa reinstruiasa personalul. Costurile noastre se ridica la peste 350.000 euro, spune presedintele Railoc. Or, daca noile propuneri vor trece de parlament, toate aceste schimbari ar trebui facute din nou peste cateva saptamani sau luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri