Cataloagele agentiilor abunda in oferte pentru Ziua Indragostitilor
Fie ca alegeti Paris, Amsterdam, Viena, Roma sau Barcelona, veti cheltui cel putin 400 de euro de persoana pentru trei zile incarcate de romantism. Denumit "Venetia nordului", Amsterdam poate fi vazut in toata splendoarea sa mai degraba noaptea decat ziua, cand luminile inunda orasul, iar olandezii ies din case, care nu seamana nici una cu cealalta, pentru a se inghesui in baruri. Orasul are peste 150 de canale si 1.250 de poduri - dintre care o buna parte se ridica - dar nu este niciodata supraaglomerat. Pare a avea dimensiuni perfecte - 750.000 de locuitori - si este incredibil de usor de ajuns peste tot cu ajutorul tramvaielor. Ceea ce te surprinde imediat este cat de deschisi si prietenosi sunt oamenii: majoritatea cladirilor de birouri nu au jaluzele, iar prin geamurile imense poti vedea angajatii lucrand la computer, tot asa cum in Red Light District poti vedea si cantari prostituatele din vitrinele imense luminate cu neon rosu. Seara, aerul este imbibat de un miros dulceag, nimic altceva decat fum de tigari cu marijuana sau hasis, vandute de negri care vor sa-ti ofere "o iarba speciala". Bineinteles, principala atractie a orasului o reprezinta canalele - iar avantajele unui week-end in Amsterdam iarna sau primavara sunt considerabile: apa nu miroase, tantarii lipsesc cu desavarsire, iar barcutele nu sunt aglomerate. De preferat ca excursia pe canale sa fie pastrata pentru seara, pentru ca ziua intreg orasul poate fi strabatut pe jos fara probleme.

Daca nu aveti la dispozitie decat trei-patru zile pentru vizitarea Parisului, "Orasul Luminilor", iata ce ar trebui sa nu ratati. Puteti incepe prima zi prin vizitarea Turnului Eiffel, fie dimineata foarte devreme, fie seara foarte tarziu, pentru a evita cozile infernale; cea mai spectaculoasa abordare este cea din Champs de Mars. Dupa aceea, plimbati-va pe Sena cu Bateaux Mouches, vaporase care pleaca regulat din Place de l'Alma. Puteti parcurge pe jos distantele dintre aproape toate monumentele importante, asa ca o zi va este suficienta pentru a vedea Arcul de Triumf, Champs Elyses, Place de la Concorde si gradinile Tuilleries. Pentru a vedea in fuga Muzeul Louvre va este suficienta o jumatate de zi, timpul necesar vizionarii pe indelete a celor peste 800.000 de capodopere fiind mult mai mare. Seara este perioada cea mai potrivita pentru o plimbare in celebrul cartier artistic Montmartre, incheiata, daca va permiteti sa scoateti din buzunar 135 de euro de persoana, de o cina si un spectacol la nu mai putin celebrul cabaret Moulin Rouge. Rezervati-va cea de-a treia zi pentru Muzeul D'Orsay, unde puteti admira toate capodoperele impresionistilor, si pentru catedrala Notre-Dame, unde puteti urca intr-unul din turnurile gemene, pentru o panorama impresionanta a orasului, dar si pentru a vedea clopotul de 13 tone care suna si acum la ocazii speciale.

Cea mai ieftina modalitate de a va invarti prin Viena este Wien Karte, un card pentru trei zile care costa aproximativ 20 euro si care va da posibilitatea sa circulati nelimitat cu orice mijloc de transport in comun (inclusiv metroul) si va ofera reduceri la majoritatea muzeelor. Nu trebuie sa ratati Muzeele Muzicii (Haus der Musik), unde pentru zece euro puteti vedea biografiile si puteti auzi fragmente din muzica celor sapte mari compozitori vienezi. Dupa aceea, pentru inca cinci euro, puteti vizita Palatul Hofburg, resedinta de iarna a imparatului Franz Joseph. In fiecare duminica dimineata, in capela palatului canta celebrul Cor de Baieti din Viena. Unul din cele mai apreciate restaurante este cel de la Hotelul Sacher, amplasat langa Opera, ai carui bucatari au inventat sachertorte (tortul cu ciocolata) pentru printul Metternich. Tot la capitolul cafenele, nu parasiti Viena fara a intra macar o data in Caf Landtmann, unul din localurile favorite ale celebrului psihanalist Freud.

Patru zile pot fi de ajuns pentru a vedea cele mai importante obiective turistice din Roma: Colosseum, Capitoliu, Palatul Venezia, Palatul Quirinale (resedinta presedintelui tarii), gradinile si basilica San Pietro, cu miraculoasa Capela Sixtina pictata de Michelangelo, Vaticanul-cetatea sfanta si, bineinteles, Piata Spaniei si Fontana di Trevi, fantana in care toti arunca monede, isi pun dorinte si spera ca ele se vor indeplini.

Ofertele agentiilor de turism:
Prestige Tours: Atena - 249 euro/pers., Budapesta - 229 euro/pers., Roma - 319 euro/pers., Frankfurt - 349 euro/pers., Milano - 389 euro/pers.Toate pachetele includ bilet de avion, trei nopti cazare cu mic dejun in hotel de trei stele.
Romantic Travel: Paris - 547 euro/pers. Tariful include: bilet de avion (taxe de aeroport incluse), patru nopti cazare cu mic dejun la hotel Etoile Trocadero***, croaziera pe Sena, tur de oras, cina pe Champs Elyses.
Travel Biz: Amsterdam - 397 euro/pers., Barcelona - 429 euro/pers., Geneva - 343 euro/pers., Madrid - 433 euro/pers., Viena - 379 euro/pers. Pachetele includ: bilet de avion, trei nopti cazare cu mic dejun la hotel de patru stele, (patru nopti la Viena). Nu sunt incluse taxele de aeroport.
CMB Travel: Paris - 355 euro/pers. Tariful include: bilet de avion, patru nopti cazare cu mic dejun la hotel De Dieppe**. Nu sunt incluse taxele de aeroport.
Happy Tour: Venetia - 165 euro, Praga - 124 euro, Paris - 129 euro, Roma - 139 euro. Pachetul include trei nopti cazare cu mic dejun la hotel de trei stele.
Marshal Turism: Praga - 421 euro/pers. Tariful include: bilet de avion, patru nopti cazare cu mic dejun la Grand Hotel Bohemia****. Nu sunt incluse taxele de aeroport. Optional: tur de oras (19 euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri