Hotelierii ofera agentiilor de turism preturi apropiate celor de la receptie

Preturile practicate de majoritatea pensiunilor si hotelurilor romanesti in contractele cu agentiile de turism sunt foarte apropiate de cele practicate la receptie, ceea ce conduce la o colaborare neprofitabila pentru tour operatori, spun reprezentantii agentiilor de turism.

"Ofertele de tarifare ale multor hoteluri, dar mai ales ale pensiunilor pentru agentiile de turism sunt aproape la acelasi nivel cu cele de la receptie, uneori fiind egale. Semenarea unui contract in aceste conditii nu poate fi decat paguboasa pentru touroperator", a declarat, potrivit NewsIn, Steluta Stanica, directorul agentiei Delta Best.

Potrivit acesteia, din motivele mentionate, turoperatorii romani prefera sa incheie contracte cu hotelurile de peste granita, "care practica o politica de tarifare conforma cu industria de turism. Cum este si normal, agentiile de turism beneficiaza la hotelurile din destinatiile externe de reduceri de 20 pana la 30 la suta din tariful de la receptie", a adaugat Steluta Stanica.

La randul lor, reprezentantii Perfect Tour au precizat ca "diferenta dintre cele doua tarife este foarte mica. Patronii hotelurilor din Romania urmaresc sa-si amortizeze investitia foarte rapid, si nu au o cultura a turismului dezvoltata. Iar acest marketing si management al afacerii defectuos nu fac decat sa adauge o bila neagra la turismul autohton", a spus directorul de marketing al Perfect Tour, Tatiana Bulubica.

In ce priveste contractele incheiat intre agentiile autohtone si hotelurile din destinatiile externe, "colaborarea este atat de buna, incat unitatile de cazare isi adapteaza ofertele la nevoile touroperatorilor, fidelizand astfel si agentiile si clientii lor, lucru neantalnit pana acum in Romania", a mentionat Alexandru Donciu, consultant in cadrul Paralela 45.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
DE ȘTIUT! Lista statelor care impun restricții de călătorie românilor
Setari Cookie-uri