Privatizarea companiei aeriene Austrian Airlines (AUA) a fost amanata pentru 31 decembrie, iar guvernul austriac a promis ca va prelua aproximativ 500 milioane euro din datoriile companiei, a anuntat agentia austriaca de presa APA, citand surse guvernamentale, informeaza AFP.

Guvernul austriac oferise anterior un prim mandat companiei de stat OIAG, ce detine 41,56% din actiunile AUA, pentru vanzarea operatorului pana in 28 octombrie, cu conditia ca 25% din actiunile companiei sa ramana sub control austriac si sa fie pastrat sediul central de la Viena.

Numai compania aeriana germana Lufthansa a mai ramas in cursa pentru preluarea operatorului aerian austriac, ce are datorii mai mari de 900 milioane euro, potrivit NewsIn.

Potrivit presei, Lufthansa s-ar fi oferit sa cumpere 41,56% din actiunile AUA, detinute de stat, pentru o suma simbolica de un euro, prin OIAG. Pretul propus celorlalti actionari a fost de aproximativ 4 euro/actiune.

Compania germana a fost singurul potential cumparator ce a inaintat o oferta de preluare in timp util, in cadrul unui proces accelerat de privatizare.

Initial, compania Air France-KLM si operatorul rus S7 s-au aflat printre potentialii cumparatori, insa nu au inaintat oferte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si