Un nou operator aerian, din octombrie pe piata romaneasca

Compania aeriana elvetina Baboo a intrat pe piata din Romania in 27 octombrie si opereaza zboruri pe doua rute, catre Geneva si Nisa de pe Aeroportul Otopeni.

Cele patru zboruri Bucuresti-Geneva si retur se desfasoara in zilele de luni, miercuri, vineri si duminica. De asemenea, operatorul aerian are patru curse Bucuresti -Nisa si trei zboruri Nisa - Bucuresti in zilele de luni, miercuri si vineri.

Recent, la nivel international, Baboo a anuntat cinci destinatii noi pentru programul de iarna, respectiv zboruri de la Geneva catre Toulouse de sase ori pe saptamana, Bordeaux de cinci ori pe saptamana, Atena de cinci ori pe saptamana, Bucuresti de trei ori pe saptamana si Zagreb de doua ori.

Noile destinatii anuntate se inscriu in strategia companiei aeriene de a se adapta crizei financiare mondiale.

"Concurentii nostrii reactioneaza fata de criza. Astfel, noi suntem atenti la oportunitatile care pot sa apara pe piata in urma desfiintarii unor rute", a declarat directorul general executiv al companiei Jacques Bankir.

Totodata, compania elvetiana a anuntat ca nu a primit inca autorizatia pentru ruta Geneva-Sankt Petersburg din partea autoritatilor rusesti. Rezultatele au fost de asemnea, dezamagitoare si in ceea ce priveste negocierile privind lansarea destinatiei Kiev.

Compania aeriana Flybaboo a fost infiintata la Geneva in 2003 si si-a schimbat denumirea in Baboo in mai 2008. Baboo opereaza 18 destinatii de la Geneva (excluzand cursele charter) si a transportat aproape 500.000 de pasageri in perioada noiembrie 2003- decembrie 2007.

Compania elvetiana detine o flota de doua aeronave Dash 8-Q400 si trei aeronave Embraer 190 si are un total de 180 de angajati in toata reteaua Baboo.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Muzeul Luvru se pregătește să-și deschidă porțile, într-un nou format post-COVID
Setari Cookie-uri